Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Hárman meghaltak a kaliforniai földrengésben

2003.12.23. 09:03
Három ember életét vesztette a Dél-Kaliforniát hétfőn megrázó, a Richter-skála szerint 6.4-es erősségű földrengés következtében. Több tízezer ember áramszolgáltatás nélkül maradt.
Amerikai tisztségviselők közlése szerint a három személy a rengés epicentrumától 57 kilométerre keletre fekvő Pablo Robles településen lelte halálát, miután rájuk omlott egy kétemeletes épület. A városkában több más épület is romba dőlt.

Tekintse meg képeinket!
Néhány munkást pedig egy pincegazdaságban elszabadult boroshordók sebesítettek meg Dél-Kaliforniában.

Az amerikai földrajzi intézet közlése szerint a földrengés Los Angelestől 300 kilométerre északra, Cambria tengerparti kisváros közelében pattant ki helyi idő szerint délelőtt 11.16 órakor, közép-európai idő szerint este 22.16 órakor. A rengést délen Los Angelesben, északon San Franciscóban is észlelték. A földlökést két kisebb utórengés követte.

A földrengés a Szent András törésvonallal párhuzamos kisebb törések mentén éreztette hatását, viszonylag ritkán lakott területen. A halálos áldozatok ellenére a földmozgás így csak kisebb károkat okozott, igaz, több tízezer ember áramszolgáltatás nélkül maradt.