Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötven évet kapott a gyilkos tinédzser

2002.08.17. 12:31
Ötven év börtönbüntetésre ítélték azt kaliforniai középiskolást, aki két diákot megölt, tizenhármat pedig megsebesített tavaly márciusban, San Diego mellett.
Az ügyész összesen 425 éves börtönbüntetést kért a 16 éves Charles Andy Williamsre, aki tavaly márciusban két tanulót agyonlőtt, 13-at pedig megsebesített. A bűneit nyilvánosan megbánó fiú bűnösnek vallotta magát két rendbeli emberölés és tizenhárom rendbeli emberölési kísérletben. A fiút fiatal kora miatt nem ítélhették halálra, ezért a Kaliforniában emberölésért kiszabható legkisebb büntetéssel, 50 év börtönnel sújtotta a bíróság.

Williams tavaly március 5-én, pár perccel a tanítás megkezdése után nyitott tüzet a tanulókra a San Diegotól 16 kilométerre fekvő Santana középiskolában. Szemtanúk szerint a fiú a férfivécéből jött ki, majd az udvaron kezdett lövöldözni. Egy 14 éves fiú a helyszínen, egy 15 éves pedig kórházba szállítás után vesztette életét.

Csúfolták a fiút

Williams több osztálytársa is azt mondta, hogy a tinédzser többször is beszélt arról, hogy gyilkolni fog, de senki sem vette komolyan kijelentéseit. A fiút állítólag rendszeresen csúfolták társai: véznának és dilisnek nevezték. A bíró elmondta, hogy a nehéz otthoni körülmények között élő fiúnak még nem volt dolga a törvénnyel.

Tizenhárom halott

Ez az eset volt a legvéresebb középiskolai incidens az 1999-es coloradoi eset óta, amikor két fiú agyonlőtte 13 társát, egy tanárát, majd magukkal is végeztek. A santanai eset után alig két héttel újabb gimnáziumi lövöldözés volt San Diego környékén, akkor egy szellemi fogyatékos tanuló öt társát sebesítette meg, jelentette a BBC.