Viola
-5 °C
-2 °C

Pert nyert a szupermodell

2002.03.27. 13:18
Személyiségi jogi pert nyert a Naomi Campbell a brit Mirror lap ellen. A szupermodell mindössze 3,500 font kártérítést kapott - jelentette a BBC.
Naomi Campbell azért indított pert az újság ellen, mert az olyan képeket közölt, amelyeken Naomi éppen elhagyja a Névtelen Kábítószerfüggők összejövetelét tavaly februárban. Justice Morland bíró megalapozottnak találta a modell vádjait, hogy a Mirror a kép első megjelenése után 'rászállt'. Hozzátette, hogy a kártérítés a modell személyiségi jogai és az adatvédelmi törvény megsértése miatt jár. A 31 éves Campbell nem volt jelen az ítélethirdetésnél.

Szimpatikus képek

A lapot kiadó MGN Ltd. arra hivatkozott, hogy Nagy-Britanniában nincs pontos törvény arra, hogy mi számít a személyiségi jogok megsértésének. Hozzátették, hogy szerintük egy modell nem várhatja el, hogy ugyanolyan módon kezeljék a magánéletet, mint a többi emberét. A bíró nem fogadta el ezeket az érveket, sem azt, hogy a 'képek a modell problémájának szimpátiával teli megközelítését tükrözik.' Az eljárás ez idáig mintegy 200 ezer fontba került.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!