Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zátonyra futott a szaúdi milliárdos yachtja Cannes-ban

2007.05.21. 13:20
Többszáz liter benzin ömlött a cannes-i öbölbe egy szaúdi milliárdos megfeneklett luxusyachtjából. A hatóságoknak sikerült lokalizálni a szennyezést, így a tizenötezer fesztiválozó tovább bulizhat.

Léket kapott Cannes partjainál a világ egyik legnagyobb luxusyachtja, jelentette az AFP. A szaúdi milliárdos, Naszer ar-Rasid 108 méteres, Lady Moura névre keresztelt hajója a part közelében futott rá egy tengeralatti sziklára.

A hajó oldala két helyen is beszakadt, a francia hatóságok szerint többszáz liternyi benzin ömlött a tengerbe. Igaz, állításuk szerint a szennyezést sikerült lokalizálni és felszámolni, azaz immár semmi sem fenyegeti a cannes-i fesztiválra érkezett mintegy tizenötezer vendég partmenti mulatozását.

A hatalmas yachtot - amin helikopterleszálló is van - vontatóhajók emelték le a szikláról, majd az oldalán keletkezett lyukak befoltozása után Gibraltárba vontatták szárazdokkba.

Naszer ar-Rasid a szaúdi királyi család tanácsadója. Vagyonát titkolja a nyilvánosság előtt, a hajót a hírek szerint kétszázmillió dollárért (mintegy negyvenmilliárd forintért) vette, írja az AFP.