Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Zátonyra futott a szaúdi milliárdos yachtja Cannes-ban

2007.05.21. 13:20
Többszáz liter benzin ömlött a cannes-i öbölbe egy szaúdi milliárdos megfeneklett luxusyachtjából. A hatóságoknak sikerült lokalizálni a szennyezést, így a tizenötezer fesztiválozó tovább bulizhat.

Léket kapott Cannes partjainál a világ egyik legnagyobb luxusyachtja, jelentette az AFP. A szaúdi milliárdos, Naszer ar-Rasid 108 méteres, Lady Moura névre keresztelt hajója a part közelében futott rá egy tengeralatti sziklára.

A hajó oldala két helyen is beszakadt, a francia hatóságok szerint többszáz liternyi benzin ömlött a tengerbe. Igaz, állításuk szerint a szennyezést sikerült lokalizálni és felszámolni, azaz immár semmi sem fenyegeti a cannes-i fesztiválra érkezett mintegy tizenötezer vendég partmenti mulatozását.

A hatalmas yachtot - amin helikopterleszálló is van - vontatóhajók emelték le a szikláról, majd az oldalán keletkezett lyukak befoltozása után Gibraltárba vontatták szárazdokkba.

Naszer ar-Rasid a szaúdi királyi család tanácsadója. Vagyonát titkolja a nyilvánosság előtt, a hajót a hírek szerint kétszázmillió dollárért (mintegy negyvenmilliárd forintért) vette, írja az AFP.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!