Életfogytiglan a rotenburgi kannibálnak

2006.05.09. 14:45
Megismételt tárgyalásán életfogyiglani börtönre ítélték Armin Meiwest. A rotenburgi kannibál védői azzal érveltek, hogy az áldozat beleegyezett a lakomába.

Életfogytig tartó elzárásra ítélte a rotenburgi emberevőt, Armin Meiwest kedden a frankfurti törvényszék. A 44 éves Meiwes második alkalommal állt bíróság előtt, miután a német legfelsőbb bíróság megsemmisítette az első perben hozott ítéletet: a nyolc és fél év elzárást emberölésért.

Az új perben gyilkosság volt a vád, ám a védők ebben a perben is arra hivatkoztak, hogy Meiwes az áldozat, Bernd Brandes berlini mérnök kifejezett biztatására követte el a mészárlást 2001 márciusában, a Hessen tartománybeli Rotenburgban.


Armin Meiwest

A homoszexuális férfiak az interneten keresztül ismerkedtek meg egymással, s Meiwes hirdetésében nem titkolta, hogy milyen cselekedet elkövetésére keres magának társat. A véres, több órára elnyújtott agóniát Meiwes filmre vette, áldozatát feldarabolta, a hús egy részét műanyag zacskókban a mélyhűtőben tárolta.

A pszichiáterek "súlyos lelki eltévelyedést" állapítottak meg nála, szerintük egy beteg, de beszámítható emberről van szó, aki egy olyan külön világot teremtett magának, ahol emberek elfogyasztása normális dolognak tűnik.

  • Hírek
  • Árfolyam