Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Üldözött ágyúgolyófutam Európában

2004.09.15. 16:33
Félelmetesen gyors autók száguldoznak a spanyol utakon - riadóztatta a spanyol rendőrséget egy békésen autózó család. A rendőrök a gyorshajtók nyomába eredtek és hetvenegy sportautót és luxuskocsit foglaltak le ideiglenesen gazdáiktól. Az illegális gyorsasági verseny a rövid közjáték után folytatódott.
Luxusautókat és sportkocsikat foglalt le átmenetileg hétfőn a spanyol rendőrség, miután sofőreiket gyorshajtás miatt lekapcsolták és megbüntették - írja a Reuters. A hatóságok a brit szervezésű Európa Ágyúgolyófutam résztvevőit csípték el, akik egy országokon átívelő illegális autóversenyen vesznek részt. A versenyt feltehetőleg a Burt Reynolds főszereplésével készült 1981-es film, az Ágyúgolyó futam ihlette.

Kávézás közben

Forrás: cannonballruneurope.co.uk
A spanyol rendőrséget egy autózó család értesítette, akiket nagy sebességgel száguldó, bikaerős autók előztek meg Katalónia északkeleti részén. A verseny résztvevőit egy nem létező jogszabályra hivatkozva bírságolták meg a spanyol rendőrök - mondta el kedden Tim Porter, a Cannonball Run Europe Kft. ügyvezetője. "Szerintem teljes mértékben fölháborító, hogy a rendőrség menet közben állítja fel a szabályokat", majd hozzátette, hogy az egyik résztvevőt csupán gyorshajtás gyanúja miatt vették őrizetbe, és "legalább hat versenyzőt kávézás közben gyűjtöttek be".

A rendőrség saját bevallása szerint hetvenegy autót nyomozott le és vett zár alá, köztük Porschékat, Ferrarikat és Rolls Royce-okat, miután igazoltatta többnyire brit sofőrjeiket. "Azzal gyanúsítjuk őket, hogy egy tiltott csoport tagjaiként illegális versenyeken vesznek részt, és ezzel más emberek életét veszélyeztetik" - nyilatkozott a katalóniai rendőrség szóvivője. A bíróság csak később határoz arról, hogy vád alá helyezi-e a sofőröket.

A futam folytatódik

A futamon résztvevők visszakapták járműveiket, miután kifizették a 150-400 eurós büntetéseket. A rendőrség most a verseny szervezőit próbálja beazonosítani, akiknek a rajthozállók többezer fontot fizettek az indulási jogért.

A több éves múltra visszatekintő verseny hivatalos oldalán a futam folytatódásáról adtak hírt a szervezők, a legfrissebb bejegyzés arról árulkodik, hogy a résztvevők szerdán "emelkedett hangulatban" hagyták el Benidormot. Az oldalon olvasható szabályzat szerint az nyer, aki elsőként éri el az adott szakaszon kitűzött célt, mégpedig úgy, hogy nem lépi túl a limitidőt, ami egyébként a sebességkorlátozások betartasával is elérhető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?