Viola
-6 °C
-2 °C

Neonáci ruhák egy amerikai áruházlánc polcain

2002.08.29. 11:26
Kivonja a forgalomból a 88-as felirattal ellátott pólókat és baseballsapkákat a Target ruhaipari vállalat, mivel ez a neonácik között "Heil Hitler" üdvözlés rövidítését jelenti.
Azonnali hatállyal lekerülnek a 88-as felirattal díszített ruhadarabok a Target ruhagyárral szerződésben álló üzletek polcairól. Mivel a "H" az abc nyolcadik betűje, ezért a 88 a Heil Hitler rövidítésének felel meg a neonácik között. "A Target családközpontú vállalkozás, amelynek nem áll szándékában a gyűlölet terjesztése", áll a cég szerdai sajtóközleményében, amellyel döntésüket indokolták. A Target azonnali vizsgálatot rendelt el annak ügyében, hogyan kaphatott jóváhagyást a 88-as felirat.

A 88-as szám jelentésére egy kaliforniai vásárló és egy, a rasszista csoportokat figyelő emberjogi szervezet hívta fel a minneapolisi cég figyelmét. Joseph Rodriguez producer és rendező egy sortot akart vásárolni, amikor észrevette, hogy a nadrágon, a halálfejek mellett a 88-as szám is szerepel. Rodriguez ezután figyelmeztette a Targetot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!