Árpád
-2 °C
3 °C

Embert ölt egy nagy fehér cápa San Diegóban

2008.04.26. 00:31
Halálra mart egy 66 éves férfit egy nagy fehér cápa pénteken egy San Diegó-i strand közelében. Az ötvenes évek vége óta nem történt cápatámadás a környéken.

A cápatámadás helyi idő szerint hajnalban történt Solana Beachnél, a dél-kaliforniai település északi részén, egy szörfösök által sűrűn látogatott tengerparti szakasz közelében. Egy nagy fehér cápa rátámadt egy férfire, aki súlyosan megsérült a lábán.

Az áldozat, egy 66 éves állatorvos, barátaival búváröltönyben úszott a tengerben a támadás idején. Richard Rosenblatt, a Scripps óceánkutató intézet munkatársa a holttestet megvizsgálása után elmondta, hogy a cápa hosszúsága 3,5 és 5 méter közötti lehetett.

A mentők szerint a csoport egyik tagja hallotta meg a férfi kiáltását, majd a partra segítette az áldozatot, aki rövidesen meghalt. A hatóságok hétfő reggelig 8 kilométer hosszan lezárták a tengerpartot, hogy megpróbálják megtalálni az állatot. A kutatást a levegőből is segítik.

Az utolsó cápatámadást 1959-ben jegyezték fel San Diego megyében. Az Egyesült Államokban Florida meleg vizeiben gyakrabban fordulnak elő a ragadozók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?