Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Embert ölt egy nagy fehér cápa San Diegóban

2008.04.26. 00:31
Halálra mart egy 66 éves férfit egy nagy fehér cápa pénteken egy San Diegó-i strand közelében. Az ötvenes évek vége óta nem történt cápatámadás a környéken.

A cápatámadás helyi idő szerint hajnalban történt Solana Beachnél, a dél-kaliforniai település északi részén, egy szörfösök által sűrűn látogatott tengerparti szakasz közelében. Egy nagy fehér cápa rátámadt egy férfire, aki súlyosan megsérült a lábán.

Az áldozat, egy 66 éves állatorvos, barátaival búváröltönyben úszott a tengerben a támadás idején. Richard Rosenblatt, a Scripps óceánkutató intézet munkatársa a holttestet megvizsgálása után elmondta, hogy a cápa hosszúsága 3,5 és 5 méter közötti lehetett.

A mentők szerint a csoport egyik tagja hallotta meg a férfi kiáltását, majd a partra segítette az áldozatot, aki rövidesen meghalt. A hatóságok hétfő reggelig 8 kilométer hosszan lezárták a tengerpartot, hogy megpróbálják megtalálni az állatot. A kutatást a levegőből is segítik.

Az utolsó cápatámadást 1959-ben jegyezték fel San Diego megyében. Az Egyesült Államokban Florida meleg vizeiben gyakrabban fordulnak elő a ragadozók.