Gerzson
-3 °C
3 °C

Ismét emberre támadt egy cápa Floridában

2005.06.28. 07:08
Barátai mentették meg egy 16 éves fiú életét, akire rátámadt egy cápa Florida partjainál.

Három napon belül másodszor támadt cápa emberre a Mexikói-öbölben. Az áldozatot, egy 16 éves fiút hétfőn kórházba szállították, és egyik lábát amputálták.

Craig Adam Hutto egy homokpadon horgászott barátaival a derékig érő vízben, amikor a ragadozó rátámadt, írta a Maiami Herald. Életét barátjának és bátyjának köszönheti, akik nagy küzdelem árán elűzték a cápát; a ragadozó egyébként a fiú bal kezét is megharapta. Egy orvosnak a part közelében volt, és azonnal szakszerű segítséget nyújtott a fiúnak. A cápa a fiú jobb lábát ragadta meg, szétroncsolva a fontos artériákat és nagy vérveszteséget okozva. A szerencsétlenül járt fiút helikopterrel a nyugat-floridai Panama Citybe szállítottak, és megoperáltak. Állapotát orvosai stabilnak minősítették.

Gyilkos cápa támadt egy 14 éves lányra

A hét végén tragikus véget ért egy másik cápatámadás Floridában, a mostani támadás helyszínétől 80 mérföldre keletre. Egy 14 éves lány barátjával úszott, amikor megtámadta őket a ragadozó. A fiú kiúszott, de a lányt marcangolni kezdte a cápa. Egy szörföző a cápa orrára vert, és elűzte, majd kiúszott a lánnyal, de a megtámadott bakfis életét már nem lehetett megmenteni, a mentőben meghalt.

A cápahorror alaposan megzavarta a szezont: Floridában ez a fő nyaralási idény, a strandok, a szállodák zsúfoltak. 2000 és 2003 között az amerikai állam partjainál évente átlag harminc cápatámadást regisztráltak - szerencsére ezeknek csak töredéke végződött halállal. Tavaly 12 cápatámadást jegyeztek fel a floridai tengerparton.