Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Cápaakváriumba esett tíz amerikai

2002.08.09. 21:08
Tizenöt percnyi halálfélelemben volt részük egy New Orleans-i akvárium látogatóinak, akik egy palló beszakadása következtében beesetek a cápák akváriumába.
A hátborzongató kalandot végül mind a tíz látogató, köztük négy gyermek sértetlenül úszta meg a Mexikói-öbölben rendezett élő kiállításon, bár egy kétéves kislánynak elég sokkoló élmény lehetett, mivel másnap éjjel zokogva riadt fel.

A cápák jobban megijedtek?

Egy másik, nyolcéves kislány viszont, aki csak szemtanúja volt az esetnek, úgy látta, hogy a cápák mintha jobban megrémültek volna a váratlanul közéjük zuhanó emberektől, mint maguk a látogatók.

A pallón általában a gondozó személyzet közlekedik, de ezúttal megnyitották a látogatók előtt is, hogy közelről lássák, hogyan él itt 24 macska-, illetve tigriscápa. Azért ennyire közeli ismeretségre aligha vágytak, hogy meg is mártózzanak a 6 méter mély medencében. És mivel a víz szintje három méterrel a medence pereme alatt volt, a pórul járt kíváncsiaknak meg kellett várniuk, amíg kihúzzák őket, és ez jó negyedórába telt.

Az akvárium igazgatósága egyelőre nem tudja, mitől törhetett ketté a műanyagból és üvegszálból készült palló, amelyről azt hitték, hogy legalább 2250 kilogramm a teherbírása, de sokkal kisebb súly alatt mégis leszakadt. Ron Forman igazgató szerint a vendégek nem voltak igazi veszélyben - feltehetően azért, mert a veszedelmes tengeri ragadozókat jól tartják az akváriumban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!