Friderika
12 °C
29 °C

Gyújtóbombával a sárvédője alatt kocsikázott

2002.10.17. 13:54
Nem tudni, mennyi ideig autózott teljesen nyugodtan bombával kocsija sárvédője alatt egy 32 éves lengyel férfi, de az biztos, hogy csak véletlenül kerülte el a tragédiát.
A jobb hátsó kerék fölött elhelyezett pokolgépet egy autószerelő műhely dolgozói fedezték fel, akik a nyári gumit cserélték télire. A helyszínre kiszállt a rendőrség, a környező utcákat lezárták.

"Csak felgyújtotta volna az autót"

Először a terroristaellenes brigád próbálta eltávolítani a robbanószerkezetet robot segítségével, sikertelenül. A pirotechnikusoknak ezután négy órai munkájukba került a gyújtószerkezet kiszerelése, majd az ily módon ártalmatlanná vált pokolgépet egy laboratóriumba szállították.

Az első vizsgálatok szerint, ha működésbe lép, nem felrobbantotta volna, csak felgyújtotta volna az autót. A Mercedes kisbusz tulajdonosa korábban nem volt ismert a varsói rendőrség előtt, a törvénnyel nem került összeütközésbe.

Legutóbb májusban találtak Varsóban egy ellenőrzés során pokolgépet egy taxi alvázához erősítve. Kiderült, hogy akkor az ukrán alvilág bosszújáról volt szó.