Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Gyújtóbombával a sárvédője alatt kocsikázott

2002.10.17. 13:54
Nem tudni, mennyi ideig autózott teljesen nyugodtan bombával kocsija sárvédője alatt egy 32 éves lengyel férfi, de az biztos, hogy csak véletlenül kerülte el a tragédiát.
A jobb hátsó kerék fölött elhelyezett pokolgépet egy autószerelő műhely dolgozói fedezték fel, akik a nyári gumit cserélték télire. A helyszínre kiszállt a rendőrség, a környező utcákat lezárták.

"Csak felgyújtotta volna az autót"

Először a terroristaellenes brigád próbálta eltávolítani a robbanószerkezetet robot segítségével, sikertelenül. A pirotechnikusoknak ezután négy órai munkájukba került a gyújtószerkezet kiszerelése, majd az ily módon ártalmatlanná vált pokolgépet egy laboratóriumba szállították.

Az első vizsgálatok szerint, ha működésbe lép, nem felrobbantotta volna, csak felgyújtotta volna az autót. A Mercedes kisbusz tulajdonosa korábban nem volt ismert a varsói rendőrség előtt, a törvénnyel nem került összeütközésbe.

Legutóbb májusban találtak Varsóban egy ellenőrzés során pokolgépet egy taxi alvázához erősítve. Kiderült, hogy akkor az ukrán alvilág bosszújáról volt szó.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!