Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A halálból hozták vissza a szokolyai kisfiút

2002.02.13. 16:55
Stabilizálódni látszik annak a kisfiúnak az állapota, akit szerdán kora délután szállítottak életveszélyes állapotban kórházba, mert egy vízzel teli medencébe esett.
A pest megyei Szokolya községben egy kisfiú vízzel teli kerti medencébe esett. Amire a mentők kiérkeztek, a szerencsétlenül járt fiú szíve már leállt, újra kellett éleszteni.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint van esély arra, hogy a gyerek maradandó agykárosodás nélkül gyógyuljon fel azután, hogy egy órán keresztül mesterségesen kellett fenntartani vérkeringését.

- A mentők három autóval vonultak ki a Pest megyei Szokolyára, a baleset helyszínére, és csapatmunkával sikerült elérniük, hogy 60 perces újjáélesztés után a gyerek vérkeringése önálló legyen - tette hozzá.

A mentőhelikopterrel a budapesti Heim Pál kórházba szállított gyerek eddig tisztázatlan okok miatt esett a házuk melletti szomszédos telek vízzel teli medencéjébe.

Az eset körülményeit a váci rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?