Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Szerződéses katona a kaszinórablás gyanúsítottja

2003.07.03. 16:56
Szolnokon fogta el és vette őrizetbe a rendőrség azt a szerződéses katonát, aki a gyanú szerint fegyverrel rabolt ki egy gyenesdiási és egy keszthelyi kaszinót.
A rabló még június 16-án hajnalban toppant be a Balaton-parti település kaszinójába. A támadó megmutatta az alkalmazottnak az övébe dugott fegyvert, majd beküldte a mellékhelyiségbe, és megtiltotta, hogy onnan előjöjjön.

A rabló mintegy kétszázezer forintot vett magához, majd elmenekült. Az ügy nyomozása e hét szerdán vezetett eredményre, ekkor fogták el ugyanis azt a szerződéses katonát, aki alaposan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Szolnokon szolgáló férfi májusban már két másik, keszthelyi játéktermet is meglátogatott hasonló céllal. Egyik helyen a teremőr felismerte, onnan ezért zsákmány nélkül távozott. A másik kaszinóban azonban mintegy százezer forintot zsákmányolt.

A férfi keszthelyi lakásán tartott házkutatás alkalmával egy gázpisztoly és több különféle lőszer is előkerült. A férfit őrizetbe vették, vele szemben fegyveres rablás, fegyveres rablási kísérlet, valamint lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás. Mivel a gyanúsított szerződéses katona, a rendőrség a Kaposvári Katonai Ügyészségnek továbbította a nyomozás dokumentumait.