Szilárda
0 °C
6 °C

Száznegyven évig élhet Fidel Castro?

2004.05.19. 12:31
Semmi baja sincs Fidel Castrónak - jelentette ki orvosa. Egy, a "kielégítő, hosszú életről" tartott konferencián tett kijelentése szerint a diktátor száznegyven évig élhet.
Nem szenved egészségi problémáktól Fidel Castro - állítja személyi orvosa. A hetvenhét éves diktátor Eudenio Selman Housein doktor szerint akár száznegyven évig is elélhet.

Rendszeresen úszik, fut

Castro rendszeresen fut és úszik, múlt pénteken pedig egy tömegdemonstráción is részt vett - jelentette ki az orvos az AP-nek. A tüntetők a diktátor vezetésével vonultak az Egyesült Államok havannai nagykövetsége elé, tiltakozva az amerikaiak szankciói ellen.

Castro "tagadhatatlanul jól van" - jelentette ki Housein a "kielégítő hosszú élet" című orvosi konferencián. A doktor szerint csak a sajtó "spekulál, hogy szívrohama volt, hogy rákos, hogy idegi megbetegedése van".

Nem túlzás

Housein állítja, hogy nem túloz, amikor száznegyven évet jósol Castrónak. Véleménye szerint egy ember egyébként ötször olyan hosszú ideig élhet, mint amennyi a teste teljes kifejlődéséhez kell. Ez saját kutatásai szerint huszonöt év.

Bár Housein szerint Castro makkegészséges, mégis mindig a diktátor mellett van. A már említett pénteki felvonuláson közvetlenül a diktátor mellett menetel.

Kubában 76,6 év a férfiak várható élettartama, az egyik legmagasabb Latin-Amerikában - írja az AP.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft