Emánuel
3 °C
13 °C

Házi őrizetbe vették a megvadult macskát

2006.03.30. 10:22
Lewis igazi vadálat. Lesből támad és bokára utazik. A macskát próbálták leszedálni, de az sem segített. Végül házi őrizetbe vették.

Legalább hat embert támadott meg az elmúlt években Lewis, egy fairfieldi család házimacskája. A szomszédok végül jogi lépéseket tettek, a hatóságok pedig házi őrizetbe vették a vad állatot.

Anarchista dög

A klasszikus, fekete-fehér színősszeállítású macskát korábban már háromszor is elkülönítették a helyi állatvédelmi hatóságok, de ez sem hatott rá. Legutóbbi áldozata kórházi kezelésre szorult. A hatóságok ezután döntöttek a macska letartóztatásáról. A házi őrizet megsértése esetén Lewis tulajdonosa állhat a bíróság elé.

Lewis közben legendás állattá vált. "Úgy néz ki, mint Felix, a macska. [A híres, de Magyarországon kevéssé ismert rajzfilmhős igazi anarchista, leggyakrabban bombákkal szeret rohangálni.] Hat lábujja van mindegyik mancsán, és hosszú karmai. Ezek veszélyes fegyverek" - nyilatkozta a Connecticut Postnak Janet Kettman, aki pechjére Lewis szomszédságában lakik.

A macska már kétszer is megtámadta. "Békésen sétáltam a járdán, amikor rámvetette magát. Nem is láttam, de ez nem meglepő, mindig így csinálja. Hátulról lopózik áldozatához, ugriki, rácsavarodik a lábára, aztán harap és karmol".

Elüldözte a házalót

A környékbeliek nagy felháborodására a macska minden háziasszony kedvencére, a helyi Avon-ügynökre is rátámadott. "Épp a kocsijából szállt ki, amikor Lewis orvul megtámadta. Kórházba kellett szállítani" - szörnyülködött a Connecticut Postnak Kettman.

A helyi állatvédő szolgálat embere, Rachel Solveira szerint Lewis ugyan senkit sem tud megölni, de komoly sérüléseket okozhat. Solveira ezért védőőrizetet rendelt a macska mellé, aki legfeljebb akkor léphetett volna ki házából, ha előtte antidepresszánsokkal leszedálják.

A gazdát is megregulázták

Lewis gazdája, Ruth Cisero azonban többször is magára hagyta a szabadban garázdálkodó állatot, ezért Solveira gondatlan veszélyeztetés vádjával Lewis után őt is őrizetbe vette.

A kemény hatósági fellépés hatására Lewis immár a házba bezárva tengeti napjait. Cisero szerint erről leginkább szomszédai tehetnek. "Mondtam nekik, hogy csak maradjanak távol a macskától. Lewis igazi fáramászós, tetőnülős macska, de szegény most ki sem léphet a házból" - mondta a Connecticut Postnak.

Cisero, aki szerint Lewis sosem támadott családtagjaira, most a macska rehabilitációját kezdeményezte a bíróságon. Ez azonban nem nyugtatja meg a szomszédokat. "Ahogy bámul lefelé a tetőről, sosem tudhatod, mi következik" - mondta Maureen Bachtig, az egyik szomszéd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!