Edina
-12 °C
-3 °C

Százharmincnégy döglött macskával élt együtt az állatvédő

2005.02.09. 13:04
Állatkínzás miatt indulhat eljárás Lauri Lockwood ellen, aki két macskabarát szervezetnek is tagja volt, és önkéntes állatvédőként mint az állati jogok harcosaként vált ismertté környezetében. Az atlantai nő lakásában ugyanis rengeteg macskatetemet találtak, az állatok többsége alultápláltság és kiszáradás miatt pusztult el.

Egy atlantai nő lakásán huszonhat túlélő macska mellett több mint száz elpusztultat találtak a hatóságok, jelentette az Associated Press. Lauri Lockwood alpharettai otthonában összesen 136, a bomlás különböző fokán álló, oszladozó macskatetemet találtak február elsején a Fulton megyei állatvédők. A macskatetemek közül huszonhat beteg és leromlott állapotú jószágot élve hoztak ki, a túlélőket a roswelli macskaklinikán ápolják.

Lauri Lockwood két macskabarát szervezetnek is tagja volt, és önkéntes állatvédőként mint az állati jogok harcosaként vált ismertté környezetében. A macskahullaházra azután derült fény, hogy Lockwood exbarátja a macskákért aggódva szólt állatorvosának, aki azonnal értesítette a rendőrséget. "Ezt csinálom már egy ideje, de ilyet még ezelőtt sohasem láttam. Egyre több és több tetemet találtunk, ahogy átkutattuk a házat. Dögöket találtunk a táskákban, a ketrecekben és a macskakosarakban"- nyilatkozta a sajtónak David Smith a Fulton megyei állatvédő szervezet vezetője. "Az utcában már sokat pletykáltak az állítólagos macskatetemekről, de senki sem képzelte, hogy ennyit találnak majd a nő házában"- mondta az egyik szomszéd.

A házat az egészségügyi hatóságok zárolták és lepecsételték a tarthatatlan körülmények miatt. Az elsődleges vizsgálatok szerint a macskák többsége alultápláltság és kiszáradás miatt pusztult el. Az életben maradt cicákat örökbefogadásra ajánlotta fel az állatbarátoknak a Fulton megyei állatvédő szervezet. Lauri Lockwoodot őrizetbe vette a rendőrség, feltehetőleg állatkínzás miatt áll majd bíróság elé.