Emília
18 °C
26 °C

Vakmerő rablás a Champs-Élysées-n

2004.07.20. 15:53
Világos nappal sikeres rablást hajtott végre a Champs-Élysées-n két álarcos fegyveres bűnöző, és 76 ezer euró készpénzzel elmenekült a tett színhelyéről. A mintegy 18 millió forint értékű zsákmányt kedden reggel szerezték meg a francia repülősklub helyiségeiben, ahol a hét vége óta zajlanak a póker-világbajnokság mérkőzései.
A két vakmerő férfi az Aviation-Club de France termeibe benyomulva, fegyverével hadonászva földre parancsolta a kártyalapokból felriadó versenyzőket, majd sietősen kirámolta a szekrényekben lévő pénzmennyiséget.

A banditák a sugárútra kirohanva leállítottak egy kamiont, kizavarták a fülkéből a vezetőt és elhúztak. A párizsi rendőrség néhány órával később Saint-Denis elővárosban találta meg az elhagyott járművet.

Szemtanúk szerint a két betörő itt egy másik gépkocsit zsákmányolt, s azzal köddé vált. Egyesek még azt is látták, hogy a rablók saját motorjukon akartak tovább menni, idegesen keresték a kulcsát a zsebükben, de menekülés közben valószínűleg elvesztették, s ezért kényszerültek újabb kocsit rekvirálni.