Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vakmerő rablás a Champs-Élysées-n

2004.07.20. 15:53
Világos nappal sikeres rablást hajtott végre a Champs-Élysées-n két álarcos fegyveres bűnöző, és 76 ezer euró készpénzzel elmenekült a tett színhelyéről. A mintegy 18 millió forint értékű zsákmányt kedden reggel szerezték meg a francia repülősklub helyiségeiben, ahol a hét vége óta zajlanak a póker-világbajnokság mérkőzései.
A két vakmerő férfi az Aviation-Club de France termeibe benyomulva, fegyverével hadonászva földre parancsolta a kártyalapokból felriadó versenyzőket, majd sietősen kirámolta a szekrényekben lévő pénzmennyiséget.

A banditák a sugárútra kirohanva leállítottak egy kamiont, kizavarták a fülkéből a vezetőt és elhúztak. A párizsi rendőrség néhány órával később Saint-Denis elővárosban találta meg az elhagyott járművet.

Szemtanúk szerint a két betörő itt egy másik gépkocsit zsákmányolt, s azzal köddé vált. Egyesek még azt is látták, hogy a rablók saját motorjukon akartak tovább menni, idegesen keresték a kulcsát a zsebükben, de menekülés közben valószínűleg elvesztették, s ezért kényszerültek újabb kocsit rekvirálni.