Judit
2 °C
7 °C

66 halott egy kínai vonatbalesetben

2008.04.28. 06:43
Két személyvonat ütközött Cebo közelében. Tíz kocsi kisiklott, legalább 66-an meghaltak, 247-en megsebesültek.

Súlyos áldozatokkal járó vonatszerencsétlengés történt Kínában. Az AFP jelentése szerint legalább 66-an életüket vesztették, 247-en pedig megsebesültek, amikor két személyvonat ütközött Pekingtől (Beijing délkeletre, Cebo (Zibo) városánál.

Kattintson a képekért!

A jelentések szerint egy Pekingből Csingtaóba (Qingdao) tartó szerelvény ütközött egyJantajból (Yantai) Hszücsoúba (Xuzhou) tartó vonattal Cebóban. Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint a baleset helyi idő szerint hajnal 4 óra 43-kor (Magyar idő szerint vasárnap este háromnegyed tizenegykor) történt.

Az ütközés után tíz vasúti kocsi kisiklott.

A kínai kormány nemrég nyilvánosságra hozott statisztikája szerint tavaly több mint százezer ember vesztette életét közlekedési és ipari balesetekben. A jelentés szerint a vasúti balesetek száma 45 százalékkal 2595-re csökkent. A statisztika nem részletezte, hogy hány áldozata volt a vonatbaleseteknek, az AFP szerint tavaly 3170-en veszthették életüket ezek miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?