Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Cukros merénylet - 'barátok közt'

2002.06.10. 14:08
Pilóták között keresi a rendőrség a szolnoki cukros merénylet-kísérlet elkövetőjét. Május közepén valaki cukrot öntött egy kisrepülőgép üzemanyagtankjába. A pilóta felszállt, de motor a levegőben leállt. Csak elővigyázatosságának köszönhette, hogy nem történt súlyos baleset.
A rendőrség a pilóták között keresi annak a bűncselekménynek a tettesét, amelyben valaki cukrot öntött egy szolnoki sportrepülőgép üzemanyagtartályába.

Emberölés kísérlete

A HavariaPress úgy tudja: egyértelműen bebizonyosodott, hogy a repülőgép motorja a tüzelőanyag-rendszerbe került kristálycukor miatt állt le felszállás közben.

Majdnem tragikus balesetet okozott, hogy Szolnokon ismeretlenek több kiló cukrot öntöttek egy kisrepülő üzemanyagtankjába. A motor felszállás után leállt, de a pilótának sikerült letennie a gépet. A rendőrség emberölés kísérletének gyanúja miatt indított eljárást. Az ismert sportpilótát sokkolta a merénylet.

Személyes bosszú lehetett

Május közepén az összes szolnoki repülőgépet átvizsgálták, de ezekben nem találtak idegen anyagot. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy valószínűleg személyes bosszú állhat a merénylet-kísérlet hátterében.

Lengyel György szerint a kisgépet vezető reptérigazgató határozott és fegyelmezetlenséget nem tűrő ember hírében állt. Emiatt a repülőklubon belül többször is érték már kisebb incidensek, de az életére még sosem tört senki. A rendőrség továbbra is emberölés kísérlete ügyében nyomoz a cukrozás miatt.

Reptéri dolgozó volt?

A sajtóreferens korábban azt mondta, hogy a helyszínelés során igyekeztek minél több nomot rögzíteni és vizsgálják az elkövetés körülményeit. Az rögtön kiderült, hogy a felszállás előtt a kisgép egy hangárban állt, melyet éjszakára bezárnak. Az ajtók sértetlenek voltak, vagyis csak reptéri dolgozók, és pilóták férhettek hozzá a géphez.