Árpád
-2 °C
4 °C

Cukros merénylet - 'barátok közt'

2002.06.10. 14:08
Pilóták között keresi a rendőrség a szolnoki cukros merénylet-kísérlet elkövetőjét. Május közepén valaki cukrot öntött egy kisrepülőgép üzemanyagtankjába. A pilóta felszállt, de motor a levegőben leállt. Csak elővigyázatosságának köszönhette, hogy nem történt súlyos baleset.
A rendőrség a pilóták között keresi annak a bűncselekménynek a tettesét, amelyben valaki cukrot öntött egy szolnoki sportrepülőgép üzemanyagtartályába.

Emberölés kísérlete

A HavariaPress úgy tudja: egyértelműen bebizonyosodott, hogy a repülőgép motorja a tüzelőanyag-rendszerbe került kristálycukor miatt állt le felszállás közben.

Majdnem tragikus balesetet okozott, hogy Szolnokon ismeretlenek több kiló cukrot öntöttek egy kisrepülő üzemanyagtankjába. A motor felszállás után leállt, de a pilótának sikerült letennie a gépet. A rendőrség emberölés kísérletének gyanúja miatt indított eljárást. Az ismert sportpilótát sokkolta a merénylet.

Személyes bosszú lehetett

Május közepén az összes szolnoki repülőgépet átvizsgálták, de ezekben nem találtak idegen anyagot. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy valószínűleg személyes bosszú állhat a merénylet-kísérlet hátterében.

Lengyel György szerint a kisgépet vezető reptérigazgató határozott és fegyelmezetlenséget nem tűrő ember hírében állt. Emiatt a repülőklubon belül többször is érték már kisebb incidensek, de az életére még sosem tört senki. A rendőrség továbbra is emberölés kísérlete ügyében nyomoz a cukrozás miatt.

Reptéri dolgozó volt?

A sajtóreferens korábban azt mondta, hogy a helyszínelés során igyekeztek minél több nomot rögzíteni és vizsgálják az elkövetés körülményeit. Az rögtön kiderült, hogy a felszállás előtt a kisgép egy hangárban állt, melyet éjszakára bezárnak. Az ajtók sértetlenek voltak, vagyis csak reptéri dolgozók, és pilóták férhettek hozzá a géphez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?