Huba
19 °C
33 °C

Károly herceg: a parasztoknak rosszabb, mint a melegeknek és a feketéknek

2002.09.25. 18:13
A herceg felháborodott hangvételű levelet írt Tony Blair miniszterelnöknek, melyben a vidék "lerombolásával" vádolja a kormányfőt.
Lapjelentések szerint Károly herceg levelében állítólag egy angliai paraszt felháborodását is tolmácsolta, aki kifejtette: ha fekete lenne, vagy meleg, akkor sokkal kevesebb diszkriminációban lenne része.

A trónörökös megnyilvánulása miatt több kisebbségi aktivista is felemelte a szavát. Az Independent egyik írásában Yasmin Alibhai-Brown annak a véleményének adott hangot, hogy a jelek szerint Károly herceg még nem gondolt bele abba, miért is él olyan kevés színesbőrű a vidéki városokban és falvakban. Úgy látszik, nincs tisztában a diszkrimináció fogalmával.

Privát szféra

Egyelőre a parlament és a buckinghami palota sem erősítette meg a levél létezéséről szóló híreket. Károly herceg szóvivője kijelentette: "Nem áll módunkban megerősíteni a sajtóértesüléseket. Bármilyen levélváltás, akár megtörtént akár nem, magánjellegű dokumentumnak minősül."

Nem ez az első eset

A BBC értesülései szerint Károly herceg már többször is "bombázta" szerinte közügyeket érintő leveleivel a brit kormányhivatalokat. Ian Davidson munkáspárti képviselő szerint, ha a herceg ennyire részt akar venni a kormány munkájában, akkor indulnia kéne a következő választásokon. A képviselő ezen nyilatkozatával a királyi család szóvivőjének azon kijelentésére reagált, miszerint teljesen normális dolog, hogy az uralkodók érdeklődnek az emberek mindennapi problémái iránt, és részt kívánnak venni ezek megvitatásában.