Gusztáv
3 °C
7 °C

Károly herceg: a parasztoknak rosszabb, mint a melegeknek és a feketéknek

2002.09.25. 18:13
A herceg felháborodott hangvételű levelet írt Tony Blair miniszterelnöknek, melyben a vidék "lerombolásával" vádolja a kormányfőt.
Lapjelentések szerint Károly herceg levelében állítólag egy angliai paraszt felháborodását is tolmácsolta, aki kifejtette: ha fekete lenne, vagy meleg, akkor sokkal kevesebb diszkriminációban lenne része.

A trónörökös megnyilvánulása miatt több kisebbségi aktivista is felemelte a szavát. Az Independent egyik írásában Yasmin Alibhai-Brown annak a véleményének adott hangot, hogy a jelek szerint Károly herceg még nem gondolt bele abba, miért is él olyan kevés színesbőrű a vidéki városokban és falvakban. Úgy látszik, nincs tisztában a diszkrimináció fogalmával.

Privát szféra

Egyelőre a parlament és a buckinghami palota sem erősítette meg a levél létezéséről szóló híreket. Károly herceg szóvivője kijelentette: "Nem áll módunkban megerősíteni a sajtóértesüléseket. Bármilyen levélváltás, akár megtörtént akár nem, magánjellegű dokumentumnak minősül."

Nem ez az első eset

A BBC értesülései szerint Károly herceg már többször is "bombázta" szerinte közügyeket érintő leveleivel a brit kormányhivatalokat. Ian Davidson munkáspárti képviselő szerint, ha a herceg ennyire részt akar venni a kormány munkájában, akkor indulnia kéne a következő választásokon. A képviselő ezen nyilatkozatával a királyi család szóvivőjének azon kijelentésére reagált, miszerint teljesen normális dolog, hogy az uralkodók érdeklődnek az emberek mindennapi problémái iránt, és részt kívánnak venni ezek megvitatásában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!