Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Huszonegy embert halálra tapostak Chicagóban

2003.02.17. 14:35
Pánik tört ki hétfőre virradóra egy chicagói éjszakai klubban, miután ismeretlenek könnygázt fújtak a levegőbe. A zűrzavarban a legutóbbi jelentések szerint huszonegy embert tapostak halálra.
A CNN jelentése szerint ötszáz és ezer közé tehető azok száma, akik a kétemeletes Epitome nevű éjszakai klubban tartózkodtak az, ottani idő szerint, hétfő reggel 3 órai könnygáztámadásban. A gáz elől menekülők egymást taposták halálra - közölték a klub vezetői. A legutóbbi rendőrségi jelentés szerint huszonegyen meghaltak, 33-an súlyos sérüléseket szenvedtek, közülük 19 személy állapota válságos.

Az amerikai hírtelevízió értesülései szerint azért halt, illetve sérült meg ennyi ember, mert sokukat letapostak és összenyomtak, amikor a vészkijárat felé rohantak. "Eszeveszett menekülés kezdődött, amikor a könnygázt befújták a levegőbe; akik elestek, azok képtelenek voltak többé mozdulni" - nyilatkozta a CNN-nek Ozzie Rodriguez, chicagói rendőrhivatalnok.

"Mindenki menekülni próbált; az emberek azt kiáltozták, hogy nem kapnak levegőt" - nyilatkozta egy túlélő az Associated Pressnek. "Két nő közvetlenül mellettem halt meg."