Hermina
15 °C
27 °C

Darabolós sorozatgyilkost fogtak Illinoisban

2008.07.02. 11:00
Egy hét alatt nyolc emberrel, köztük egy kétéves kisgyermekkel és egy 93 éves aggastyánnal végzett az a férfi, akit kedden fogtak el a rendőrök, egy nappal azután, hogy több államra kiterjedő körözést adtak ki ellene.

Nicholas Sheley 28 éves napszámost, volt elítéltet egy kocsma vendégei ismerték fel a televízióban bemutatott fotók alapján az Illinois állambeli Granite Cityben.

Az alkohol és drog hatása alatt erőszakra hajlamos férfi ellen hivatalosan egyelőre csak egy áldozat megölése miatt emeltek vádat, de a hatóságok hét másik személy agyonverésével, illetve feldarabolásával is gyanúsítják.

A rendőrség szerint a gyilkos ámokfutás a múlt csütörtökön kezdődött, amikor egy 93 éves férfi autó-csomagtartóba gyömöszölt törzsét találták meg a Chicagótól nyugatra fekvő Sterling városkában. Hétfőn négy ember - két férfi, egy nő és egy gyermek - holttestére bukkantak egy családi házban Rock Fallsban, velük szombat este vagy vasárnap hajnalban végezhetett a tettes.

Négyszáz kilométerrel odébb, egy festusi motel parkolója mögött egy házaspár holttestére leltek, miután véráztatta kutyáik kóborlása keltett feltűnést.

Áldozatait Sheley a helyi sajtó szerint véletlenszerűen választotta ki, és néhányukat fejszével ölte meg.