Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Vegyvédelmi riadó volt Londonban

2007.10.03. 10:50
Különleges szagra panaszkodott valaki a londoni Sohóban, ezért vegyvédelmi riadót rendeltek el. A környéket lezárták, a tűzoltók vegyvédelmi ruhába öltözve törték rá az ajtót egy séfre, akinek az étterméből a furcsa szag terjengett. Végül kiderült, hogy a thai étterem szakácsa csak különleges chiliszószt készített.

Vegyvédelmi riadót fújtak London színházi és szórakoztató negyedében, a Sohóban, mert egy thai étteremből különösen erős chiliszósz szaga terjengett. A rendőrség lezárta a környéket, a tűzoltók pedig rátörték az ajtót a séfre.

"Először azt gondoltuk, hogy valamilyen vegyi baleset történt, mert különös szagra panaszkodott valaki. Ezért a tűzoltósággal együtt kivonultunk a helyszínre" - mondta el egy rendőrségi szóvivő. A hétfő este történt esetben a mentőszolgálat is kivezényelte a veszélyes anyagok ártalmatlanítására hivatott katasztrófavédelmi egységét.

A tűzoltók a test minden porcikáját védő vegyvédelmi felszerelésbe öltözve betörték a Thai Cottage étterem ajtaját, és felfedezték a szag forrását: a thaiföldi séf specialitását, egy különlegesen erős chiliszószt.

"Extraerős chilit készítettem, ezért szándékosan odaégettem a fűszert. Megértem, hogy aki nem ismeri ezt az ételt, mint mi Thaiföldön, annak fogalma sincs, mi lehet ez, de szerintem nem lehet összekeverni semmilyen vegyi anyag szagával" - mondta el a Times című napilapnak nyilatkozva a séf.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!