Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Zűrzavart okozott a szökött csimpánz Los Angelesben

2004.01.20. 13:04
Szökött csimpánz miatt kellett evakuálni a Los Angeles-i állatkertet. A negyven kilós főemlős "valódi szabadulóművész", hiába fejlesztik tovább ketrece biztonsági rendszerét, mindig talál kiutat.
Kilencezer látogatót kellett evakuálni hétfőn a Los Angeles-i állatkertből egy negyven kilós csimpánz szökése miatt - jelentette a Sacramento Bee. A főemlős már híres szökéseiről, a hétfői eset előtt már négyszer lépett meg ketrecéből.

Gracie, a csimpánz "valódi szabadulóművész" - nyilatkozta a napilapnak John Lewis, az állatkert igazgatója. Bár a karbantartók minden szökés után a tapasztalatok alapján módosították Gracie ketrecét, a csimpánz mindig újabb és újabb szökési módokat eszelt ki.

Gracie hétfőn délután fél négykor szökött ki ketrecéből. A gondozók az állatkert egy távoli sarkába szorították, hogy elkapják. A szökés idejére ki kellett üríteni a Martin Luther King emléknapi szabadságok miatt tömött állatkertet.

Személyi sérülés azonban nem történt.

Graciet most szigorú ellenőrzés alatt tartják, amíg a mérnökök szökésbiztos ketrecet próbálnak tervezni neki - írja a Sacramento Bee.