Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Rekorder sorozatgyilkost fogtak Kínában

2003.11.14. 14:21
A szemtanúknak sem kegyelmezett az a sorozatgyilkos, akit most fogtak el Kínában. A férfi, akit korábban lopások és többrendbeli nemi erőszak miatt már elítéltek, a gyanú szerint hatvanötször ölt, ezzel felkerülhet a világ legelvetemültebb sorozatgyilkosainak listájára.
Hatvanöt személy meggyilkolásával gyanúsított férfit tartóztattak le Kína északi részén. Pénteki jelentések szerint a kínai sorozatgyilkos, akit korábban lopások és többrendbeli nemi erőszak miatt már elítéltek, november 3-án Hopej tartományban akadt horogra egy lokálban tartott rutinellenőrzés során.

A tettes az ország különböző részein fekvő tartományokban, Hopejben, Anhujban, Santungban és Honanban végzett összesen 65 áldozatával. A gaztettekre az sarkallta, hogy előző büntetései miatt elhagyta a barátnője és "bosszút akart állni a társadalmon".

Az Újkína hírügynökség szerint különösen kegyetlen gonosztevőről van szó, aki mészárlásainak áldozatain túl egyetlen szemtanúnak sem kegyelmezett.

Amennyiben a gyilkosságokat rábizonyítják, a kínai bűnöző - Van Kang-kang - felkerül a világ legelvetemültebb sorozatgyilkosainak listájára, olyan gonosztevők közé, mint az amerikai Gary Ridgway, aki november 5-én ismerte el 48 nő megölését, vagy Luis Alfredo Garavito, a "genovai rém", akit 2000 májusában ítéltek el 189 bizonyított gyilkosság miatt - írja az AFP francia hírügynökség.