Auguszta
-4 °C
2 °C

Idős emberekre támadt az ámokfutó mókus

2007.06.15. 12:10
Két nyugdíjast és egy építőmunkást sebesített meg egy mókus. A megvadult állatot valószínűleg a párzási időszak zaklatta fel.

Három embert sebesített meg egy ismeretlen okokból megvadult mókus Passauban, jelentette a Reuters. A kis fenevad egy nyugdíjas nő otthonában kezdte ámokfutását.

Az utcáról betérő mókus hátulról támadt a nőre, éles fogait a kezébe vájta. A nő pánikolva rohant az utcára, ahol végül le tudta rázni magáról az állatot.

A mókus ezután egy építkezésre rohant, és egy építőmunkásra támadt. Őt kézfejen és karon harapta, a munkás egy mérőrúddal söpörte le magáról.

A megvadult mókus ezután egy 72 éves nyugdíjas férfira támadt. Ekkor már gyakorlatilag örjöngött, az idős férfit a helyi rendőrség beszámolója szerint már nem csak a kezén, de csípőjén is megharapta.

Ezúttal azonban már nem úszta meg a támadást. A nyugdíjas mankójával agyonverte az állatot.

A rendőrség szóvivője szerint a mókus vagy beteg volt, vagy a párzási időszak miatt tengtek túl benne a hormonok. A mókusok hajlamosak a megvadulásra, 2005. decemberében a fenyőmaghiánytól megvadult mókusok egy kutyát téptek szét Szahalin szigetén.