Paszkál
10 °C
15 °C

8 milliós kártérítés a főnöki alázásért

2008.07.19. 14:16
Igazat adott az angliai bíróság annak a huszonhét éves nőnek, aki megalázó megjegyzései miatt perelte be a főnökét.

Harmincezer font (8,6 millió forint) kártérítést ítélt meg egy dél-angliai bíróság egy huszonhét éves nőnek, miután főnöke illetlen megjegyzéseit tett a melleire, írja a szombati The Daily Telegraph.

Az exeteri munkaügyi bíróság helyt adott Julie-Ann Reed keresetének, aki sérelmezte, hogy munkaadója, egy ingatlanügynökség főnöke közölte vele: vagy kisebbíti kebleinek méretét, vagy pedig új blúzokat kell vennie. Ezt és további öt hasonló stílusú, megalázó megjegyzést Julie-Ann annyira a szívére vett, hogy depressziós lett tőle.

A kritikát a főnök sem bírta

De nem ez volt az egyetlen baja a főnökkel, Gerald Proberttel: a munkaadó ugyanis egyszerűen felmondott neki, amikor a nő szóvá tette, hogy nem kapta meg időben fizetését.

Probertnek a kártalanítás mellett még a 3000 fontos perköltséget is meg kell térítenie. "Jó dolog látni, hogy a bíróság elismerte, aljas módon bántak velem. Amikor e megjegyzéseket tette, irreálisnak tűnt az egész, de valóban lerombolta vele az önbecsülésemet" - jelentette ki Julie-Ann Reed az ítélet után.