Aliz
6 °C
14 °C

Négyszáz embert tett hajléktalanná a lángoló macska

2002.01.31. 10:59
Több mint négyszáz kambodzsai ember vált hajléktalanná, amikor az ebédnek szánt macska lángot fogott, és felgyújtotta a falu fakunyhóit.
Az egész egy kellemes vacsorának indult kedd délután, a kambodzsai Kompong Chhnang tartományban. Szemtanúk szerint egy férfi megölt egy macskát, majd tüzet rakott, hogy megsüsse azt. (Az Index macskaügyi szakértői szerint a nyers macska evése rendkívűl kulturálatlan dolognak számít bizonyos helyeken.)

A férfi nem volt irigy, ezért barátait is áthívta a zárthelyi barbacue partyra. Iddogálás közben azonban megfeledkeztek a macskasütés alapszabályairól, így a túlsütött macska tüzet fogott és lángba borította a férfi fakunyhóját.

A tűz hihetetlen gyorsasággal söpört végig a falun, megsemmisitve 62 házat és otthontalanná téve 400 embert. Szerencsére egy ember sem halt meg, vagy sérült meg a tűzben. A rendőrség még nagy erőkkel keresi a tettest. A macskasült további sorsa ismeretlen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?