Bernadett
0 °C
4 °C

Magánzárkába helyezték Zalatnayt

2004.11.06. 10:03
Ugyanabba a magánzárkába helyezték a szeptemberben csalás miatt jogerősen elítélt Zalatnay Saroltát, ahol korábban Rejtő E. Tibor volt bank-vezérigazgatót tartották fogva, értesült a Blikk. Az énekesnőt azért kellett átköltöztetni, mert állítólag megverték cellatársai.
A budapesti Nagy Ignác utcai börtön magánzárkájába helyezték a Blikk információi szerint Zalatnay Sarolta énekesnőt. Cini nagy valószínűséggel abban a helyiségben raboskodik, ahol korábban Rejtő E. Tibort, a K&H korábbi vezérigazgatóját tartották fogva.

"Cini" a másodfokú tárgyalás szünetében

Zalatnay Saroltát szeptember 23-án ítélték jogerősen három évi, börtönben letöltendő szabadságvesztésre. Bűnösségét összesen 120 millió forint kárt okozó, többrendbeli, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettében mondta ki a bíróság.

A Blikk szerint az énekesnő magánzárkába helyezésére azért volt szükség, mert cellatársai, miután nem sikálta fel a padlót, megverték. A bántalmazás tényét sem Zalatnay ügyvédje, sem a BVOP szóvivője nem erősítette meg. Yaszbekné Szabó Katalin a Blikknek az egyszemélyes cellába helyezés menetéről elmondta: "Amikor a fogva tartott helyzete ezt igényli, egyénre szabottan ilyen döntést is hozhat a börtönparancsnok."

Valótlanul állította a Blikk, hogy megverték Zalatnay Saroltát, állapította meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) vizsgálata. "Az érintett meghallgatását követően kiderült, hogy bántalmazás nem történt", mondta el Bökönyi István, a BVOP parancsnoka az MTI-nek. Mivel a lap rossz színben tüntette fel a BVOP-t, a parancsnok már megtette a szükséges jogi lépéseket.