Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Legyen Clinton Izrael miniszterelnöke

2001.01.12. 15:37
Tel-Avivi kocsmatulajdonosokból alakított parlament Bill Clintont szeretné látni Izrael miniszterelnöki tisztségében. A bárosok ingyen kampánypólókat osztogatnak, és remélik, hogy Clinton legfeljebb parlamentjük díszpolgára lesz.

Ha Bill Clinton véletlenül nem tudná mihez kezdjen, miután január 20. után munkanélküli lesz, egy izraeli kocsma tulajdonosa kitalálta a ,,mindjárt volt" amerikai elnök számára a megfelelő tisztséget: Izrael miniszterelnöke - derül ki a CNN riportjából.

,,Hatalomra Clinton. Izrael - 2001"

Bye-bye, Fehérház!
A 38 éves Edik Ehrlich a Tel-Avivi Abraxas kocsma társtulajdonosa már el is indította söráztatta ,,Clinton miniszterelnöknek" című kampányát. Szerinte a nyugdíjas Clinton nem fog nyolcéves államelnöksége után alantas munkákat, megbízásokat elfogadni, és az izraeli miniszterelnökség a legmegfelelőbb lenne számára. Sőt, ,,Izrael miniszterelnökének lenni, jobb mint Amerika elnökének lenni" - véli a kocsmatulajdonos.

A kocsmatulajdonos nem egyedül szervezi Clinton kampányát: két tucat helyi bártulajdonossal együtt megalakították az amerikai elnök Tel-Avivi parlamentjét. A testület komolyan veszi feladatát: ingyen trikókat osztogatnak az integető Clinton képével és a ,,Hatalomra Clinton. Izrael - 2001" szlogennel.

Pesszimista hangulatú bárosok

A vicces megoldás az izraeliek pesszimista hangulatát jelzi: szerintük Barak megosztotta az országot tárgyalási stílusával, míg a második miniszterelnöki jelölt, Sharon 1982-ben már bizonyított, mikor az izraeli katonákat Libanon ellen vezette.

Hogy nem zsidó, az lényegtelen

A választások napján Abraxas parlamentjének tagjai vagy nem mennek el szavazni, vagy Bill Clinton nevét fogják írni a szavazólapra. Így voksuk nem fog számítani majd, de esetleg a hatóságok is felfigyelnek tiltakozásukra.

És ha Clinton nem is nyerné meg a választásokat, akkor a kocsma parlamentje díszpolgári címet adományozna neki. ,,És hogy nem zsidó, az lényegtelen" - fejezte be mondanivalóját a kocsmatulajdonos.

  • Vennék
  • Hírek