Ervin
14 °C
21 °C

Dührohamot kapott a BBC riporterétől Clinton

2004.06.21. 09:35
Kétségbe vonta Clinton a Lewinsky-affér kapcsán gyakorolt megbánását a BBC egyik riportere. Az exelnök a faggatózásra reagálva előbb a médiát, majd a riportert kezdte gyalázni. A percekig tartó dühroham kedden kerül adásba.
Elvesztette a fejét a BBC-nek adott interjúja közben Bill Clinton. Az általában nyugodtnak és kedélyesnek ismert exelnök a Panorama című műsornak adott nagyinterjúja közben bukott ki, amikor az adás riportere, David Dimbleby a Monica Lewinsky-affér részleteiről faggatta. Clinton elnöksége alatt folytatott rövid viszonyt a Fehér Házban gyakornokoskodó Lewinskyval, majd eskü alatt vallotta, hogy szex nem volt kettejük között. Később hosszasan kellett magyaráznia, hogy az orális szex miért is nem szánmít nemi kapcsolatnak, végül töredelmesen megbánta eltévelyedését.

Őszinte bűnbánat

A Daily Telegraph értesülései szerint a kedden adásba kerülő ötven perces interjú alatt Clinton percekig tartó dührohamot kapott. Dimbleby első kiborító kérdése arra vonatkozott, hogy vajon Clinton nyilvános bűnbánata valóban a lelkéből fakadt-e.

A Telegraph értesülései szerint az exelnök erre a média szapulásába kezdett, majd a megismételt kérdésre Dimbleby ellen fordult. A londoni napilap szerint a Panorama interjúja volt az első alkalom, hogy Clinton kibukott a Lewinsky-affér miatti kérdezősködéstől.

Alapérzelmek

"Láthatóan dühös Dimbleby kérdéseitől, és ez nem csak pillanatnyi harag, hanem valami alapvető és hosszan tartó düh" - nyilatkozta a Telegraphnak a BBC egyik, az interjút már látó illetékese. Mint mondta, a kedd este adásba kerülő interjú "emlékezetes televíziózás", mely az elnök eddig ismeretlen arcát mutathatja meg a nagyközönségnek. A Panorama interjúja a múlt hét szerdán, New Yorkban készült, Clinton önéletrajzi könyve reklámkampányának keretében.