Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Kiadták Németországnak Dietmar Clodót

2004.10.09. 21:41
A magyar hatóságok kiadták Németországnak a "bombagyárosként" elhíresült Dietmar Clodót, akit jogerősen tíz évi fegyházbüntetésre ítéltek tavaly Magyarországon - értesült a Magyar Televízió Híradója. Clodo kiadatásáról még a nyáron állapodott meg a német és a magyar igazságügy-miniszter.
A kiadatást maga az elítélt kérte, mondván, hogy Németországban könnyebben tarthat kapcsolatot a családjával és ott kényelmesebbek a börtönök - hangzott el.

A Híradó információi szerint Dietmar Clodóért az Interpol összekötői érkeztek Magyarországra, és a legszigorúbb biztonsági körülmények között repülővel vitték ki Németországba.

A büntetőeljárás adatai szerint külföldi nyomozó szervek arról tájékoztatták a magyar hatóságokat, hogy Clodót Németországban bankrablás és más súlyos bűncselekmények miatt jogerősen elítélték, emberöléssel és műs bűntettekkel gyanúsították, továbbá több ország hatóságai egybehangzó információkkal rendelkeznek arra nézve, hogy Clodo részt vett a nemzetközi fegyver- és kábítószer kereskedelemben, s a szervezett bűnözés egyik központi alakja volt.

Dietmar Clodo egy évig volt a szegedi Csillag fegyház lakója. A férfit a Legfelsőbb Bíróság tavaly bűnszervezetben elkövetett, robbanóanyaggal és lőszerrel való visszaélés miatt ítélték tíz év fegyházra.