Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Húsz évet kapott a bombagyáros bűntársa

2003.03.18. 14:38
Húsz év fegyházbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Pest Megyei Bíróság (PMB) Csobay Lászlót, a bombagyárosként elhíresült Dietmar Clodo egyik bűntársát. A férfit emberölésért, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésért, valamint áldozatának kifosztásáért ítélte el a bíróság.
Dietmar Clodo pénzhamisítási ügyében Csobay László elsőrendű vádlottként 5 év fogházbüntetést kapott korábban. A PMB elsőfokú ítélete szerint Csobay László 1996 augusztusában megölte azt a 68 éves vállalkozót, aki ugyancsak vádlott volt az említett pénzhamisítási ügyben. Csobay László a vállalkozótól korábban kölcsönt vett fel.

Az ítélet szerint Csobay László Duna-szigeti házában ölte meg a vállalkozót, akinek holttestét lakástól mintegy 70 méterre, a Duna egyik holtágának közelében elásta.

El akarta adni az áldozat kocsiját

A gyilkosság után Csobay László hamis adás-vételi szerződést kötött az áldozat luxus Mercedesére, de egy közlekedési ellenőrzésen fennakadt.

Az áldozat holttestét 1998. április 2-án találták meg a rendőrök Csobay László birtokán, de a vádlott az eljárás során végig tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ítélet ellen Csobay László és ügyvédje, valamint az ügyész is fellebbezett. Az ítéletet haladéktalanul felterjesztik a Legfelsőbb Bíróságra.

Amennyiben a legfőbb bírói fórum június 30. előtt nem tűzi ki az új tárgyalás időpontját, akkor a július elsejétől működő Fővárosi Ítélőtábla jár el az ügyben másodfokon.