József, Bánk
-6 °C
0 °C

Kannibál hajléktalanok támadása

2005.07.20. 12:07
Két kannibáltámadás zaklatta fel a kedélyeket Kamcsatkán. Két hajléktalan egy járókelő húsát füstölte meg egy erdőben, egy börtönben ülő fiatal bűnöző évekkel ezelőtti emberevését vallotta be. A kannibálok az interneten fellelhető receptek alapján készíthetik el ételeiket.

Kannibál hajléktalanok támadtak egy járókelőre Kamcsatkán. A két hajléktalan egy erdőbe hurcolta áldozatát, ahol húsát megfüstölték és megették. Az áldozat ruháit egy ócskáspiacon adták el fillérekért, írja a Trud című orosz lap.

Megfertőzte, megette

A kamcsatkai államügyész szerint a két csavargó valószínűleg alaposan felöntött a garatra, mielőtt megrendezte a morbid lakomát. A már rendőri őrizetben lévő elkövetőket valószínűleg halálra fogják ítélni.

A kannibáltámadással párhuzamosan két másik emberevő esetére is fény derült. Kamcsatka fővárosában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijban egy lopás miatt őrizetbe vett fiatalember bevallotta, hogy évekkel ezelőtt egy társával együtt megölt két lányt, holttestüket egy kádban feldarabolták, a leghúsosabb testrészeket pedig megették.

A fiú - egy legalább hét gyilkosságot elkövető banda tagja - állítólag így bosszulta meg azt, hogy a lányok egyike nemi betegséggel fertőzte meg. A vallomással a tettes a lelkiismeretén akart könnyíteni. A rendőrség megtalálta a meggyilkolt lányok gondosan eltemetett maradványait egy pincében.

Receptek a netről

Az országos orosz médiában már nem is kapnak különösebb figyelmet az ehhez hasonló horrortörténetek, oly gyakoriakká váltak a rendszerváltozás után, főleg a piacgazdaságra való átmenetet különösen megszenvedő peremvidékeken, köztük Szibériában. Februárban Irkutszkban vettek őrizetbe egy személyt, aki frissen elhantolt holttesteket ásott ki és falt fel. Ez az ember saját állítása szerint nem éhségét csillapította a hullákkal, hanem "hangok hatására" az örök életet remélte emberi hús és agyvelő fogyasztásától.

Öt éve Moszkva közelében egy iszákos férfi megölte a nagyanyját, majd máját grillen megsütötte és megette. A leendő kannibáloknak egy speciális orosz nyelvű internetes honlap, a www.undertaker.ru ajánl "ínycsiklandó" recepteket emberhúsból készült ételekhez.