Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Százmillió dinárt követel a Coca-Colától

2003.07.20. 21:53
Dragan Kostic százmillió dinárt követel a Coca-Cola belgrádi palackozóüzemétől. A felperes szerint engedély nélkül használják találmányát, az aerodinamikus műanyag kerékpárdiszket.
Dragan Kostic szerbiai feltaláló tegnap közölte, hogy a Belgrádi Kerületi Bíróságon pert indított a Coca-Cola belgrádi palackozóüzeme ellen, mert illetéktelenül használják szabadalmát. Kostic százmillió dináros kártérítést követel - írja a Beta hírügynökség.

A sajtóértekezleten ügyvédje, Radosav M. Gvozdic közölte, hogy a vállalatot azért perlik, mert a Coca-Cola tavalyi nyereményjátékán a nyereménykerékpár hátsó kerekére engedély nélkül felszerelte Kostic találmányát, az aerodinamikus műanyag kerékpárdiszket.

A Coca-Cola szerbiai palackozóüzeme elvetette a feltaláló vádjait, miszerint illetéktelenül használta a szabadalmat. "A tavalyi nyári nyereményjáték szervezése és lebonyolítása törvényes és szabályos volt, amit, biztosak vagyunk benne, a bírósági eljárás során is megállapítanak" - áll a vállalat közleményében.