Emőke
-4 °C
9 °C

Kokain-túladagolással került kórházba a FIAT főnöke

2005.10.10. 15:29
Kokainból és gyógyszerekből összeállított koktélt fogyasztott, majd elvesztette eszméletét a FIAT egyik vezetője. Lapo Elkannhoz egy ismeretlen nő riasztotta a mentőket, az Agnelli unoka menyasszonya Rómában nyaral.

Valószínűleg kábítószer túladagolás miatt szállították kórházba az éjjel Lapo Elkannt, a FIAT autógyár egyik vezetőjét - írja a Gazzetta dello Sport című milanói sportnapilap honlapja.

A gazzetta.it úgy értesült, vasárnapról hétfőre virradóra egy torinói apartmanba riasztották a mentősöket, akiket egy fiatal lány értesített. Az üzletembert eszméletlen állapotban találták, azonnal a helyi Mauriziano kórházba vitték, és jelenleg is ott tartózkodik.


Martina Stella, Lapo Elkann

A milanói lap információi szerint a FIAT marketing igazgatója kokainból és különböző gyógyszerekből készített koktélt fogyasztott, életveszélyben volt, de állapotát stabilizálták.

"Légzési nehézségei akadtak, de már javult az állapota, ám többet nem tudunk" - idézte a Gazzetta a FIAT szóvivőjét. A kórház tájékoztatása szerint Elkan "nincs életveszélyben, de az állapota aggodalomra ad okot".

A 28 éves Lapo Elkann az egyik leggazdagabb olasz család, az Agnelli-família leszármazottja, nagyapja, Gianni Agnelli 2003-as haláláig az autógyár résztulajdonosa, illetve a Ferrari és a Juventus labdarúgó klub tiszteletbeli elnöke volt. Unokáját 2002-ben nevezték ki a cég egyik legfontosabb posztjára, feladata a csődközelben lévő gyár fellendítése.

Elkann élettársa, az olasz filmszínésznő Martina Stella - az Ocean's 12 című kasszasiker egyik szereplője - épp Romában tartózkodott, amikor kedvese rosszul lett, ám a hír hallatán azonnal hazautazott.

A rendőrség és a torinói ügyészség is vizsgálódni kezdett az ügyben, de a drogfogyasztást egyelőre nem erősítették meg.