Géza
-11 °C
-4 °C

Szén-monoxid okozott családi tragédiát Mogyoródon

2004.01.19. 16:47
Egy szabálytalanul bekötött gázkazán okozta péntekről szombatra virradó éjszaka egy mogyoródi család tragédiáját. A lakásban felgyülemlő szén-monoxid három emberrel végzett.
Szén-monoxid mérgezés okozta annak a három embernek a halálát, akiket hétfőn találtak meg egy mogyoródi családi házban. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az Index érdeklődésére elmondta, hogy az orvosi vizsgálat még a helyszínen egyértelműen megállapította a halál okát.

A további szakértői vizsgálatok azt is kiderítették, hogy a halálos szén-monoxid forrása egy szabálytalanul használt gázkazán volt. Az eddigi adatok szerint ugyanis az égéstermékek elvezetésére szolgáló cső nem volt a kéménybe bekötve, így a keletkező gázok először a pincében gyűltek fel, majd onnan szivárogtak fel a lakóhelyiségekbe.

Családi tragédia

Az önkormányzatot a család szomszédjában lakó asszony értesítette, miután péntek este óta nem látott mozgást, noha a villanyok égtek, amit azért is furcsállhatott, mivel a házaspárnál tartózkodott fiuk is, akinek autója a ház előtt parkolt. A kiérkező rendőrök mivel gázszagot éreztek áramtalanították a házat, és értesítették a tűzoltókat, akik védőfelszerelésben hatoltak be.

Ezután bukkantak a 62 éves apa, az 59 éves anya és a 33 éves fiúk holttestére, a szülőket a hálószobában, az ágyon érte a halál, fiukat a családi ház folyosóján találták meg. A rendőrök ezt követően szakértőket rendeltek a helyszínre, akik jelenleg is vizsgálják a pontos körülményeket, eredmény keddre várható.

Bűncselekményre utaló körülményeket egyelőre nem találtak, így a rendőrség államigazgatási eljárás keretében próbálja felderíteni a hármas haláleset pontos körülményeit.