Piroska
-2 °C
5 °C

Nyolcezer röplappal egy állítólagos pécsi pedofil ellen

2001.07.04. 13:37
Egy jogvédő szervezet nyolcezer röplapot osztott szét Pécs kertvárosában, hogy a lakosság segítségét kérje, amiért egy férfi sorozatosan megerőszakolja hatéves nevelt lányát. Állításuk szerint a rendőrségi vizsgálat nem volt megfelelő, és Rebeka jelenleg sincs biztonságban. A városi kapitányság cáfol, és rágalmazásért vagy hitelrontásért bepereli a röplapot tejesztő szervezetet.
Pedofil férfi garázdálkodásáról osztogat röplapot egy jogvédő szervezet Pécsen. Állításuk szerint X. rendszeresen megerőszakolja hatéves nevelt lányát. A rendőrség ugyan folytatott vizsgálatot az ügyben, de bizonyítékok hiányában rövid idő alatt lezárta az ügyet. A részleteket is ismertető röplap állítása szerint a középkorú férfi rendszeresen kicsavarta a lány kezét, leragasztotta a száját, majd erőszakosan közösült vele.

Juhász Gyula, a Habeaus Corpus Munkacsoport igazgatója az Indexnek elmondta, a kislány nagymamája azért fordult szervezetükhöz, mert a rendőrség nem volt hajlandó kivizsgálni az ügyet. Nem hallgatták meg a gyermek részletes beszámolóját, és a nagymama sem mondhatta el azt, amit tudott. A nyolcezer röplapot Pécs kertvárosában dobták a postaládákba. A papírokon többek közt az is olvasható, hogy a gyermek anyja és a vér szerinti apa nem áll ki a kislány mellett, valószínűleg azért, mert a férfi őket is rettegésben tartja.

A rendőrség perre készül

Egy feljelentés nyomán a rendőrség azonnal kivizsgálta az esetet - közölte Cserép Attila kapitány. Kihallgatták Rebeka édesanyját, de ő határozottan cáfolta a történetet. A nőgyógyászati vizsgálat sem állapított meg nemi erőszakot, és a pszichológusi szakvélemény is megdöntötte a nagymama állításait. Ezek után büntetőeljárás nem indult, hiszen bizonyíték nélkül, egy feltevésekkel tarkított meseszerű előadás alapján nem lehet senkit sem bebörtönözni - fogalmazott a városi kapitány.

A nagymama szerint az erőszakot reggelenként követte el a meg nem nevezett férfi. Miután az élettárs elvitte az édesanyát a munkahelyére, a lánnyal visszament a lakásukra, megerőszakolta, s csak kilenc óra után vitte el az óvodába. Juhász Gyula elmondása szerint az óvónők is megerősítették, hogy a kislány sohasem volt kilenc óra előtt az oviban. A jogvédő szervezet csupán azt akarja elérni, hogy a gyerek biztonságban legyen, és ehhez most a lakosság segítségét kéri. A pécsi rendőrkapitány az Indexnek elmondta: rágalmazásért vagy hitelrontásért beperelik a Habeaus Corpust.

A szervezet Öcsödön is próbálkozik

A Habeaus Corpus attól sem riad vissza, hogy címmel, névvel ellátva osztogasson röplapot. Az "Állítsátok meg Szántó Imrét!" írásukkal arra kérik az öcsödi lakosokat, hogy ne szolgálják ki alkohollal az említett férfit, és ítéljék el a rokkant feleségével szembeni erőszakért. A nem mindennapi röplapot végül azzal zárják, hogy Mária - a feleség - nem akar mást, csak életben maradni.

Részlet a pécsi röplapból
Az Önök városában él egy középkorú férfi, nevezzük X-nek. Több éve rendszeresen szexuális erőszakot követ el a felesége jelenleg 6 éves kislánya ellen. A segítségbe kapaszkodó kislány több ismerősnek is elmondta, hogy X. egyes időszakokban naponta úgy fajtalankodott vele, hogy a száját leragasztotta, nagy erővel lefogta és kicsavarta a végtagjait, ,,fütyijét'' a ,,nunusába'' dugta, amivel borzalmas fájdalmat okozott. A kislány elmondása szerint X. eközben lihegve húzogatta kezével a ,,fütyijét''. Az eltelt évek alatt X. még számos módon bántalmazta fizikailag és szexuálisan a kislányt. A gyerek a mai napig X. felügyelete alatt él, és ki van szolgáltatva neki.
[...]
Tisztelt Lakosok! Eltűrik-e Önök, hogy akárhol, akármely gyermekkel is megtörténhessen ilyen borzalmas bűncselekmény? Biztosak-e abban, hogy a hatóságok megvédenék az Önök gyermekeit egy hasonló helyzetben? Védjék magukat és gyermekeiket! Ha van véleményük az ügyről, tudassák a hatóságokkal!