Lóránt, Loránd
-3 °C
3 °C

Átverik a vendégeket a Dunacorso Étteremben

2002.08.21. 17:22
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség próbafogyasztással megállapította, hogy a Dunacorso Étteremben, illetve az Amstel River Caféban hamis számítással, illetve szervízdíj felszámolásával károsítják meg a fogyasztókat. A felügyelőség szerint ugyanakkor az amerikai nagykövetség listáján szereplő számos vendéglátóipari egység szigorúan a jogszabályi előírások betartásával működik.
A Dunacorso Éttermet és az Amstel River Café-t panaszbejelentések alapján idegen nyelvű, próbafogyasztással vizsgálták. Ennek során megállapították, hogy a szervízdíj illetve borravaló felszámításával, hamis számolással károsítottak meg vendégeket. A megállapított szabálytalanságok miatt fogyasztóvédelmi és szabálysértési eljárásokat folytatott le az első fokon eljáró fővárosi felügyelőség.

Az amerikai nagykövetség az állampolgáraiknak nem ajánlott listára azok a fővárosi üzletek kerültek fel, amelyekben a nagykövetséghez eljutott információk alapján megkároasították a vendégeket. Az FvF tájékoztatása szerint a nagykövetség listája sok esetben pontatlanságokat is tartalmaz.

Az FvF hangsúlyozza: a listán szereplő éttermekkel kapcsolatban általánosan megállapítható, hogy az érintett üzletekben "kínosan ügyelnek" a működésre vonatkozó jogszabályi előírások betartására, rendelkeznek a szükséges engedélyekkel, biztosítják a megfelelő ártájékoztatást. Ezeken a helyeken nem fordult elő túlszámlázás, nem akarták szándékosan becsapni a vendégeket, erre vonatkozó bejelentés - a korábbi évekkel ellentétben - az idén nem érkezett az FvF-hez - áll az FvF tájékoztatójában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!