Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átverik a vendégeket a Dunacorso Étteremben

2002.08.21. 17:22
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség próbafogyasztással megállapította, hogy a Dunacorso Étteremben, illetve az Amstel River Caféban hamis számítással, illetve szervízdíj felszámolásával károsítják meg a fogyasztókat. A felügyelőség szerint ugyanakkor az amerikai nagykövetség listáján szereplő számos vendéglátóipari egység szigorúan a jogszabályi előírások betartásával működik.
A Dunacorso Éttermet és az Amstel River Café-t panaszbejelentések alapján idegen nyelvű, próbafogyasztással vizsgálták. Ennek során megállapították, hogy a szervízdíj illetve borravaló felszámításával, hamis számolással károsítottak meg vendégeket. A megállapított szabálytalanságok miatt fogyasztóvédelmi és szabálysértési eljárásokat folytatott le az első fokon eljáró fővárosi felügyelőség.

Az amerikai nagykövetség az állampolgáraiknak nem ajánlott listára azok a fővárosi üzletek kerültek fel, amelyekben a nagykövetséghez eljutott információk alapján megkároasították a vendégeket. Az FvF tájékoztatása szerint a nagykövetség listája sok esetben pontatlanságokat is tartalmaz.

Az FvF hangsúlyozza: a listán szereplő éttermekkel kapcsolatban általánosan megállapítható, hogy az érintett üzletekben "kínosan ügyelnek" a működésre vonatkozó jogszabályi előírások betartására, rendelkeznek a szükséges engedélyekkel, biztosítják a megfelelő ártájékoztatást. Ezeken a helyeken nem fordult elő túlszámlázás, nem akarták szándékosan becsapni a vendégeket, erre vonatkozó bejelentés - a korábbi évekkel ellentétben - az idén nem érkezett az FvF-hez - áll az FvF tájékoztatójában.