Szilárda
-4 °C
2 °C

Autójával törte át a Capitolium barikádját

2006.09.18. 15:08
Egy férfi hétfő reggel belehajtott a Capitolium egy felújítás alatt lévő épületrészét védő barikádba. A rendőrség a férfit elfogta, a komplexumot egy órára lezárták. Vizsgálják még a környéket és férfi autóját is.

Egy férfi belevezette autóját a washingtoni Capitoliumot körülvevő barikádba. A férfit azonnal letartóztatták, jelentette az AP. Az incidens az éppen felújítás alatt álló látogatói központ mellett történt, számolt be egy, az építkezésen dolgozó munkás.

A rendőrség a vizsgálat idejére lezárta a komplexumot, biztosítani akarták továbbá, hogy csak engedéllyel rendelkezők tartózkodnak az épületben. Egy órával később a Capitoliumban visszaállt a rend, az ott dolgozó munkatársakat felszólították, hogy maradjanak irodáikban, a környéken a rendőrség továbbra is ellenőrzéseket folytat, hogy kizárja a bűntársak jelenlétét.

Az eset helyi idő szerint reggel 8 óra előtt történt. A Capitolium rendőrségének szóvivője, Kimberly Schneider elmondta, hogy vizsgálják a férfi autóját is.

1998 nyarán lelőtték a Capitolium rendőrségének két tisztjét, mikor egy elmebeteg fegyverrel beszabadult az épületbe és lövöldözni kezdett. A beteg férfit, aki a lövöldözés során szintén megsérült, letartóztatták.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!