István, Vajk
19 °C
33 °C

Eltűnt helikopterével a Chelsea tiszteletbeli alelnöke

2007.05.02. 11:47
Philip Carter, a Chelsea tiszteletbeli alelnöke a kedd éjszakába nyúló, hosszabbításos, tizenegyesekkel eldöntött Chelsea-Liverpool meccs után feltehetően lezuhant, amikor magánhelikopterével hazafelé tartott.

Az Anfield Roadon kedden éjjel kiesett a Bajnokok Ligájából a Chelsea. A londoni klub liverpooli vereségét, a tizenegyesek utáni kiesését a helyszínen láthatta Philip Carter, a klub tiszteletbeli alelnöke. Hazatérőben privát helikoptere azonban eltűnt a radarokról.

A milliomos szurkoló egy szintén magántulajdonban lévő leszállóhelyre tartott Peterborough közelében, Cambridgeshire grófságban. A Twin Squirrel típusú gépet a reggeli órákban Peterborough közelében egy erdős területen találták meg. A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy a helikopteren utazó személyek meghaltak.

Hányan voltak a fedélzeten?

A pilótán és Carteren kívül ketten vagy hárman voltak a helikopteren – a Carter and Carter Group tájékoztatása szerint. A rendőrség is négy-öt emberrel tud, és sokáig nem zárta ki a kényszerleszállás lehetőségét sem.

Eredetileg a brit lap, a Metro úgy tudta, hogy megint Chelsea-vezetők estek áldozatul, mint 1996-ban, de a klub most cáfolta, hogy bármelyik tisztségviselője eltűnt volna.

Ha tényleg baleset történt, akkor ez kísértetiesen hasonlít egy korábbi tragédiára, amikor 1996-ban a Bolton Wandereres elleni meccsről visszatérőben a Chelsea néhai alelnöke, Matthew Harding és négy másik ember helikopterbalesetben vesztette életét.

Jól menő cége volt

A most eltűnt Philip Carter egy jól menő oktatással-képzéssel foglalkozó training-cég, a Carter and Carter Group tulajdonosa volt. A Chelsea lelkes szurkolójaként a liverpooli John Lennon repülőterről szállt fel kedden, valamikor 11 óra után. Magánhelikopterével valószínűleg szerda hajnalban zuhant le, mindenesetre éjfél után fél órával tűnt el a radarok képernyőjéről.