Konrád
8 °C
26 °C

Teheruatóval ütközött egy repülő

2006.04.25. 08:51
Leszállás közben teherautónak rohant egy An-32-es Afganisztánban. A gépen az amerikai kábítószerellenes ügynökség, a DEA 11 munkatársa utazott. A gép ukrán személyzetének két tagja, valamint három, a reptéren tartózkodó afgán meghalt, öten eltűntek.

Teherautóval ütközött egy repülőgép kedden Afganisztánban egy repülőtéren, a gép személyzetének két ukrán tagja, valamint három másik ember a földön meghalt. Tizenhárman, köztük többen amerikaiak, megsérültek.

Az An-32-es Laskargáh repülőterén landolt, majd kikerülő manővert kellett végrehajtania egy, a leszállópályát keresztező teherautó miatt. A manőver nem sikerült, a gép nekihajtott a járműnek. A gép 4 fős ukrán személyzetéből kettő életét vesztette. A földön három afgán meghalt, további 5 személy eltűnt.

A gép fedélzetén 11 amerikai, továbbá két meg nem határozott állampolgárságú személy utazott. A gépet az amerikai külügyminisztérium bérelte, és fedélzetén az amerikai kábítószer-ellenes hivatal emberei utaztak. A hivatal az afgán hatóságokat segíti dél-afganisztáni ópiumtermesztés felszámolásában.