Emőke
4 °C
20 °C

Kigyulladt a benzinszállító, összeomlott az autópálya

2007.04.30. 15:19
Az elővárosi közlekedés összeomlásától tartanak San Franciscóban, miután vasárnap egy balesetben összedőlt az Oaklandet San Franciscóval összekötő autópálya egy szakasza. Egy benzinszállító gyulladt ki, a hatvan méteres lángok meggyengítették a vasbeton tartóelemeket.

Összeomlott egy kétszintes autópályacsomópont a kaliforniai Oaklandben. A várost San Franciscóval összekötő hídhoz vezető autópályán, a csomópont közelében egy benzinszállító kamion szenvedett balesetet. A kamion kigyulladt, a hőtől meggyengült vasbeton hídszerkezet összeomlott, és leszakította az alatta szintén pilléreken futó másik autópályaszakaszt is.


Hatvanméteres lángok olvasztották a pályát
Fotó: MTI

Bár a kamion hatvanméteres lángokkal égett, a sofőr másodfokú égési sérülésekkel ugyan, de túlélte a balesetet. más nem szenvedett sérülést, hajnali háromnegyed 4-kor, amikor a baleset történt, kihalt volt az autópálya.

"Ilyet még nem láttam. Nézem, és nem hiszem el, hogy senki sem halt meg. Ez ám a szerencse" - nyilatkozta a CNN-nek Trent Cross, a kalifoniai autópályarendőrség tisztje.

A két pályaszakasz beomlása így is tragikus következményekkel jár. A közlekedési szakemberek szerint hetekre megbénulhat a közlekedés San Franciso és Oakland között. Maga a felújítás pedig hónapokig is elhúzódhat.

A CNN beszámolója szerint már vasárnap is megduplázódott a beutazás ideje Oaklandből és környékéről. A hatóságok az alternatív megközelítési lehetőségek bővítésével igyekeznek enyhíteni a várható káoszon. A vasúttársaság több szerelvényt indít az elővárosokba, Arnold Schwarzenegger kormányzó pedig felhatalmazást adott rá, hogy az állami költségvetés terhére ingyenessé tegyék a felújítás idejére az elővárosi vasúti közlekedést, a helyi buszközlekedést és a kompokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!