Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Mutáns tetemére bukkantak Maine-ben

2006.08.17. 10:23
Tizenöt éve terjed egy gonosz fenevad legendája az Egyesült Államokban, Maine-ben. A világító szemű, vonyító lény állítólag kutyákat tépett szét. Most lehet, hogy elpusztult, legalábbis szombaton valami furát ütött el egy autó.

Eddig ismeretlen állatfaj egyedét ütötte el egy autó Maine-ben. Az azonosíthatatlan állat egy rágcsáló és egy kutya keveréke lehetett. Egyelőre nem sikerült pontosan azonosítani, jelentette az AP.

Hoaxsztár műszörnyek

A szörnytematika az internetes lánclevelek egyik legvirágzóbb ága. Viszonylag nagy rendszerességgel bukkannak fel különböző hihetetlen lények fényképei, például ezé:

Erről azt híresztelték, hogy a háromszázezer ember halálát okozó délkelet-ázsiai cunami vetette partra, pedig az urbanlegends.hu utánajárása szerint valójában Jardu Schell sminkmester munkája és Charlie White fotóművész felvétele.

Hasonlóan népszerűek Juan Cabana szörnykészítő művész kreálmányai is.

A képen látható kutyahal 637 dollárt ért valakinek az eBay árverési oldalán.

Az állatot Androscoggin megyében ütötték el. A környéken már vagy 15 éve terjednek a pletykák egy különleges fenevadról, aminek nagy, világító szemei vannak és előszeretettel vonyít a sötét erdőben.

A rejtélyes fenevad az elmúlt években állítólag egy dobermannt és egy rottweilert is darabokra tépett. Legutóbb egy hete látta Michell O'Donnell. "Gonosz, gonosz kinézete volt. És rettenetesen bűzlött" - nyilatkozta az állatról, amit csak "valami hibrid mutánsának" nevezett.

"Farkasszemet néztünk, aztán elkotródott. Egész életemben Maine-ben éltem, és még sosem láttam ilyesmit" - nyilatkozta az AP-nek. A hírügynökségnek a környékbeli települések több lakója is megerősítette a rejtélyes fenevad történetét.

Most mindannyian azt gyanítják, hogy a szombaton elütött rejtélyes kreatúra a legendássá vált fenevad volt. De ez valószínűleg sosem fog kiderülni, mivel az állami hatóságok megtagadták a tetem vizsgálatát. Az út szélén heverő holttestet szerdára már szétrágták a dögevők.

Loren Coleman kriptozoológus azonban fényképek alapján kísérletet tett a tetem azonosítására. "Az biztos, hogy nem egy házikedvenc" - nyilatkozta az AP-nek.

A tudós érdeklődését az állat füle és pofája keltette fel leginkább. Mint mondta, az egy észak-maine-i esetre emlékezteti, amikor egy vadász egy beazonosíthatatlan állatot lőtt ki. Akkor a DNS-vizsgálat hozott eredményt, kiderült, hogy a lény a kutya és a farkas ritka keveréke volt.

A fenevadat legutóbb látó Michel O'Sonnell férje szerint a lény egy kutya és egy rágcsáló keveréke lehetett. A 20-25 kilós állat sötétszürke volt, rövid pofája és fülei voltak, és két nagy agyar lógott ki a szájából. "Úgy nézett ki, mintha egy Stephen King könyvből lépett volna elő. "Gonosz egy istenbarma volt" - mondta Mike O'Donnell.