Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megbánhatja, hogy rendőrre reccsentett

2008.09.25. 10:49
Ittas vezetés miatt állították elő, de rendőr elleni erőszakért is eljárás indult egy amerikai férfi ellen.

Letartóztatott a nyugat-virginiai rendőrség egy clarksburgi férfit, mert túl azon, hogy ittasan vezetett és ellenállt a rendőri intézkedésnek, bélgázait szabadjára engedve durván rátámadt az intézkedő rendőrjárőrre. Mint az a The Smoking Gun által közölt dokumentumokból kiderül, a 34 éves Jose A. Cruz lehet az Egyesült Államok igazságszolgáltatásában az első gyanúsított, aki ellen rendőrre szellentés miatt indult eljárás.

Cruz 2008. szeptember 22-én, hétfőn futott bele egy közúti ellenőrzésbe, miután lekapcsolt fényszórókkal vezette autóját, írja az Associated Press. A rendőrök ittasnak találták, ezért előállították a rendőrörsre. Cruz nem volt igazán együttműködő kedvében, de a gyufát azzal húzta ki igazán, hogy ujjlenyomatvétel közben nem türtőztette magát: a székén ülve egyszer csak megemelte egyik lábát, és egy hangosat szellentett, majd a tőle pár lépésre ülő, papírmunkával bíbelődő T.E. Parsons járőr felé legyezte az orrfacsaró bélgázt.

A rendőrségi feljelentés szerint a gáz nagyon szagos volt és rendkívül provokatív módon került érintkezésbe a munkáját végző járőrrel. A rendőrség ezért nemcsak ittas és szabálytalan vezetésért, valamint rendőri intézkedéssel szembeni ellenállásért, de hivatalos személy elleni erőszakért is eljárást indított Cruz ellen.

Cruz mindenesetre tagadta, hogy szándékosan szellentett volna a rendőrre, mint azt újságíróknak elmondta, gyomorbántalmai miatt többször is flatulált, de egyszer sem támadt ezzel az intézkedő rendőrre. Az együttműködés megtagadásával kapcsolatban Cruz az asztmájával magyarázta, hogy nem fújt bele a szondába. Az ötszáz dolláros óvadék fejében szabadlábra helyezett vízvezeték-szerelő állítja, hogy a rendőrök nem engedték a mosdóba, hogy elvégezhesse dolgát, ezért került sor a bűzös incidensre.