Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Meghalt egy héthónapos magzat

2005.05.04. 23:59
Meghalt egy héthónapos magzat Berettyóújfalun április elején - értesült a tv2 Tények című műsora. A kismama érezte, hogy nem mozog rendesen a baba, de az orvos nem volt hajlandó ultrahangos vizsgálatot végezni.

A berettyóújfalui fiatalasszony miután úgy érezte, hogy egy ideje nem a megszokott módon mozog a kisbabája, kezelőorvosához fordult.

Két nap múlva már nem volt szívhang

Az orvos megvizsgálta a kismamát, majd közölte, hogy nincs semmi baj, a baba csak lusta - nyilatkozta a Tényeknek a fiatal nő férje, Mező Sándor. A fiatal pár kérte az orvost, hogy végezzen ultrahangos vizsgálatot, azonban az orvos ezt nem tartotta szükségesnek.

Amikor a kismama két nap múlva visszament a kórházba, már nem volt szívhangja a magzatnak. A pár bepereli a kórházat, ahol már lezárult a belső vizsgálat, amely szerint nem követtek el hibát. Bedő Tibor, a berettyóújfalui kórház osztályvezető főorvosa szerint a kismama a tragédia előtt egy hétig náluk feküdt lázasan, aztán hazament. A kereskedelmi tévé híradása szerint egyelőre nem lehetett megállapítani, hogy pontosan mi okozta a magzat halálát.

Egyre több a műhiba

Legutóbb április közepén meghalt egy 26 éves ádándi kismama méhen kívüli terhesség következtében. A kismama rendszeresen járt nőgyógyászati vizsgálatokra. Három ultrahangos felvételt is készítettek róla, de egyik orvos sem vette észre, hogy a gyermek nem a méhben, hanem a hasüregben növekszik.

Az elmúlt hónapokban elég sok műhibának nevezhető kórházi beavatkozásba halt bele gyerek. Áprilisban egy mandulaműtét után egy négyéves kisfiú meghalt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában Kecskeméten. Februárban egy hallásjavító műtét előtt altatásban halt meg egy hét és fél éves gyerek a Győr-Moson-Sopron megyei Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.