Piroska
-2 °C
5 °C

Megölte három újszülöttjét egy osztrák nő

2005.06.03. 15:05
Három újszülöttjét ölte meg az utóbbi három évben egy osztrák nő Grazban, akit élettársával együtt őrizetbe vettek a hatóságok. A nő házában egy negyedik csecsemő holttestére bukkantak

A3 2 éves nő egyik albérlője hétfőn értesítette a hatóságokat arról, hogy a többlakásos ház egyik fagyasztóládájában egy csecsemő holttestére bukkant, amikor fagylaltot akart kivenni onnan.

A rendőrség átkutatta a lakást, és a fagyasztóládában egy másik csecsemő holttestére is bukkant. Egy harmadik csecsemő holttestét egy festékes vödörben találták meg betonba rejtve. A ház további átvizsgálása során egy negyedik holttestet is találtak. A negyedik csecsemőt, akinek a megölését a nő még nem ismerte el, egy melléképületben találták meg nejlonba csomagolva ée a lomok alá rejtve. A nyomozók gyanúja szerint a negyedik kisdeddel is az asszony végzett.

A nő elismerte, hogy az utóbbi három évben háromszor is terhes volt, és a szülések után mindháromszor megölte az újszülöttet. A hatóságok elrendelték a holttestek boncolását, hogy megállapítsák, élve jöttek-e világra a csecsemők.

A nő egyelőre csak annyi magyarázatot adott a gyilkosságokra, hogy azokat a megélhetéstől való félelem miatt követte el.