Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A biztonsági őrök szabadították ki a kocsiba zárt csecsemőt

2003.07.03. 16:22
A bevásárlóközpont biztonsági őrei szabadították ki azt az eszméletét vesztett 17 hónapos csecsemőt, akit anyja a tűző napon, a bezárt autóban hagyott a parkolóban.
Kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás az ellen az asszony ellen, aki kocsiba zárta és egy parkolóban hagyta másfél éves gyerekét Szegeden. A 32 éves anya ellen csütörtökön indult eljárás a csongrádi megyeszékhelyen.

A nőt azzal gyanúsítják, hogy gondatlanságból a tûzõ napon álló autójában hagyta 17 hónapos gyerekét egy bevásárlóközpont parkolójában. A Fordban ülõ, s a külvilág jelzéseire már nem reagáló gyerekre napközben egy arra járó vásárló figyelt fel, s õ riasztotta az áruház biztonsági õreit.

A biztonsági emberek a résnyire nyitva hagyott ablakot lefeszítve emelték ki az ekkor már eszméletlen gyereket. A szerencsétlenül járt gyereket végül a mentõk részesítették elsõsegélyben. Úgy tudni, az eset idején 32 fokos kánikula volt a környéken, a napsütötte autóban azonban akár 50-60 fokra is emelkedhetett a hõmérséklet.