Oszkár
20 °C
29 °C

Visszajárnak rabolni a csabai Ibuszba

2003.08.05. 13:03
Egy év alatt három rablás - ez a békéscsabai Ibusz-iroda mérlege. A vezérigazgató szerint ezek az esetek nehezen ismétlődhetnek meg, mert a jövőben állandó biztonsági szolgálatot működtetnek a fiókban.
Egy éven belül harmadik alkalommal próbáltak meg hétfőn kirabolni egy IBUSZ-irodát - írta meg az Index. Ezúttal a rablási kísérletet meghiúsult.

"Különösen aggasztó, hogy július 17-én is kirabolták ugyanezt a fiókunkat, akkor hozzákezdtünk a biztonsági rendszer átdolgozásához" - nyilatkozta az Indexnek Gál Pál Zoltán, az Ibusz vezérigazgatója. A békéscsabai fiókba "bankszerű biztonsági rendszert" terveznek, ami azt is jelenti, hogy állandó biztonsági szolgálat működik majd a Szent István téri irodában.

A gyakori békéscsabai rablások okairól a vezérigazgató elmondta: az országhatár közelsége miatt vonzó célpont lehet a békés megyei fiók. Ha szerencséje van az elkövetőnek, még a forró nyomos üldözés megkezdése előtt átlépheti a magyar-román határt.

Az MTI összeállítása szerint 1997-től tizenkilenc Ibusz-fiók ellen kíséreltek meg támadást. Az egyik legnagyobb értékű rablást még hat évvel ezelőtt követték el Nyíregyházán. Akkor három oroszul beszélő, fegyveres bűnöző 5,5 millió forintot és 3,5 millió forint értékű valutát, többségében amerikai dollárt vitt magával. A legutóbbi békéscsabai rablás a szerencsés kimenetelű esetek közé tartozik: a gyanúsított pénz nélkül menekült el a fiókból, a rendőrség elkapta, és előzetes letartóztatásba helyezte.