Auguszta
-3 °C
2 °C

Hárman meghaltak a Trabantban

2005.12.14. 09:07
Az Index információi szerint Rábagyarmatról indult reggel az a Trabant, amely egy román rendszámú VW-vel ütközött. Hárman meghaltak.

Hárman meghaltak, hárman pedig súlyosan megsérültek, amikor szerdán reggel két személygépkocsi frontálisan ütközött a 8-a számú főúton Csákánydoroszlónál, közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem. Mogyorósi Balázs Vas megyei ügyeletes elmondta, a két autó kevéssel hét óra előtt frontálisan ütközött, a halottakat és sérülteket a tűzoltók szabadították ki a roncsokból.

A rendőrség a baleset helyszínelése és a műszaki mentés miatt a főutat teljesen lezárta, a forgalmat eltereli. Tóth László Zsolt, a rendőrség illetékese az Indexnek elmondta, hogy várhatóan tíz óráig tart a lezárás a 8-as úton.

Tóth információi szerint Rábagyarmatról indult útnak az a Trabant, amely frontálisan ütközött a román rendszámú Volkswagennel. A Trabantban hárman vesztették életüket. Egy rábagyarmati férfi, a felesége és a lánya halt meg a járműben. Rajtuk kívül más nem tartózkodott a Trabantban. Egy ember életéért most is küzdenek az orvosok, és két másik személy is megsérült. A baleset mindhárom túlélője a Volkswagenben utazott.

Az első vizsgálatok szerint a Trabant szabályosan haladt a 8-as úton, amikor összeütközött a VW Golffal. A Volkswagen tért át ugyanis a menetirány szerinti baloldalra, ennek okát azonban egyelőre nem sikerült egyértelműen kideríteni. A rendőrségi vizsgálatok zajlanak még az ügyben az Index információi szerint.